aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Απόλλωνας χόρεψε τανγκό την Ομόνοια και… την γκρέμισε! (pics & vid)

Ο Απόλλωνας χόρεψε τανγκό την Ομόνοια και… την γκρέμισε! (pics & vid)

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Όσο ακούει για «συνέχεια στην αντεπίθεση» ο Απόλλωνας, τόσο περισσότερο το επιβεβαιώνει πως επέστρεψε για τα καλά, πείθει, κερδίζει και γιγαντώνεται. Στο σπουδαίο ντέρμπι με την Ομόνοια στο Τσίρειο στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, η ομάδα της Λεμεσού συνέχισε τη νικηφόρο πορεία της και το σκαρφάλωμα στη βαθμολογία, επικρατώντας πανάξια με 2-1, χάρις σε τέρμα των Ζελάγια (28’ πεν.) και Περέιρα (77’). Για την Ομόνοια το γκολ της τιμής πέτυχε ο Ντάρμπισαϊαρ στις καθυστερήσεις.

Πλέον, οι κυανόλευκοι της Λεμεσού με αγώνα λιγότερο (αυτός με την Πάφο) είναι στο -5 από την κορυφή έχοντας 26 βαθμούς έναντι 31 της πρωτοπόρου Ομόνοιας, ενώ στη 2η θέση παραμένει η Ανόρθωση με 30, η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 με την Πάφο στο «Στέλιος Κυριακίδης (έχει και αγώνα λιγότερο από πριν με τον ΑΠΟΕΛ).

Με το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα η Ομόνοια ήταν αυτοί που επιδίωξε κάπως να βγει μπροστά, αλλά με το που χάθηκαν κάποιες μπαλιές των παικτών του Χένινγκ Μπεργκ, ο Απόλλωνας κέρδισε πρώτα μέτρα και στη συνέχεια οργανωμένα κι επικίνδυνα προσπάθησε να βρει τρόπους να απειλήσει την εστία του Φαμπιάνο, το έκανε σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όσο πλησίαζε η συμπλήρωση του 20λέπτου, οι πράσινοι ισορρόπησαν, βγήκαν μπροστά χωρίς άγχος, αλλά ούτε αυτοί κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο στην εστία του Μολ.

Η ποδοσφαιρική μοίρα, δεν επέτρεψε ωστόσο να ολοκληρωθεί χωρίς γκολ το ημίχρονο στο Τσίρειο. Στο 28’ μετά από μπαλιά του Αγκίρε από αριστερά, ο Λανγκ με τον αγκώνα σε μία εναέρια μονομαχία με τον Σελάγια και χωρίς να βλέπει, κτύπησε τον Αργεντινό φορ και ο Σωτηρίου χωρίς σκέψη υπέδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Λατίνος πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα, φρόντισε ο ίδιος να εκτελέσει (28’) την εσχάτη των ποινών και παρόλο που ο Φαμπιάνο έπεσε σωστά, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα. Το 1-0 υπέρ της Λεμεσιανής ομάδας ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Μετά το τέρμα του Σελάγια, υπήρχε κινητικότητα και από τις δύο ομάδες, αλλά αυτή η οποία πλησίασε περισσότερο στην… πηγή ήταν ο Απόλλωνας ο οποίος έχασε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες προς το τέλος με Σελάγια, ωστόσο ο Βραζιλιάνως κίπερ του «τριφυλλιού» δεν επέτρεψε δεύτερη παραβίαση της εστίας του.

Περισσότερο τα νεύρα και τα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, ήταν τα στοιχεία που επικράτησαν σε μεγάλο χρονικό σημείο της επανάληψης. Ο Απόλλωνας οπισθοχώρησε κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Ομόνοια να είναι σχεδόν μονίμως στην επίθεση, μέχρι το τελευταίο τέταρτο. Οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή βέβαια, έστειλαν κάποια προειδοποιητικά «πυρά», αφού σε δύο αντεπιθέσεις μπορούσαν να κάνουν ζημιά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 77’ ωστόσο, δεν άφησαν την αστοχία να… τριτώσει. Ο Πέδρο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Φαμπιάνο στην προσπάθειά του να μαζέψει έχασε την μπάλα κι ο Περέιρα που καραδοκούσε αξιοποίησε το λάθος του Βραζιλιάνου κίπερ και από κοντά με σουτ, διαμόρφωσε το 2-0.

Μέχρι το τέλος, οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Διαφύλαξαν το προβάδισμά τους, έστω κι αν η Ομόνοια μείωσε σε 1-2 στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Ντάρμπισαϊαρ και πανηγύρισαν μία σπουδαία επιτυχία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Σελίμοβιτς, Σάλαϊ, Ενσούε (46′ Αντωνιάδης), Αγκίρε, Σατσέτι, Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας (81′ Πίττας), Παπουλής (35′ Περέιρα), Σελάγια.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρίας, Χουμπότσαν, Λανγκ, Λέτσιακς, Τιάγκο, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Ορτέγα (78′ Κακουλλής), Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: 28′ Σελάγια (πεν.), 76′ Περέιρα / 90′ + 2 Nταρμπισαϊαρ.

Κίτρινες: Σατσέτι (3η), Γιαννιώτας, Σάλαϊ (3η), Μολ, Αγκίρε (3η), Σελίμοβιτς / Λανγκ (3η), Γκόμεθ (3η), Ντάρμπισαϊρ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Τέταρτος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ