aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥO Απόλλων «φλερτάρει» δεύτερο ραντεβού με τον Ντιέγκο Μαραντόνα (vid)

O Απόλλων «φλερτάρει» δεύτερο ραντεβού με τον Ντιέγκο Μαραντόνα (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Εφόσον ο Απόλλωνας περάσει το εμπόδιο της Ζελέζνιτσαρ και η Ντιναμό Μπρεστ προκριθεί επί του Ατρομήτου, τότε η ομάδα της Λεμεσού θα βρει στον δρόμο της τον «θρύλο» του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Τη σεζόν 1982-83 ως ποδοσφαιριστή της Μπαρσελόνα και 36 χρόνια μετά ως πρόεδρο, καθώς ο Αργεντινός αγόρασε την ομάδα της Λευκορωσίας. Τη σεζόν 1982-83 οι γαλάζιοι της Λεμεσού αντιμετώπισαν τους Καταλανούς για το Κύπελλο Κυπελλούχων στην τρίτη παρουσία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Βαρκελώνη ο Απόλλωνας ηττήθηκε 8-0 με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να πετυχαίνει τρία τέρματα. Στον επαναληπτικό οι γαλάζιοι της Λεμεσού απέσπασαν ισοπαλία 1-1 κόντρα στη φημισμένη Μπαρσελόνα που ήρθε στο νησί χωρίς πολλούς από τους βασικούς.

Ο Μαρατόλλα στο 38’ έδωσε προβάδισμα στην «Μπάρτσα», ενώ για τον Απόλλωνα ισοφάρισε στο 54’ ο Άντρος Χριστοδούλου. Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο από 12 χιλιάδες κόσμο Τσίρειο στάδιο.

Ο Απόλλων έπαιξε με τους: Κονιώτη, Τέμπλαρ, Γιαγκουδάκη, Γιαγκουδάκη ΙΙ, Κυριάκου, Αντρελλή Ιωάννου, Χριστοδούλου, ( 72’Λαμπή) Αγά, Εφραίμ, Στόρντεϊ (85’Βάλτερ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ