aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΝίκος Κίρζης και Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ άνοιξαν τα χαρτιά τους

Νίκος Κίρζης και Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ άνοιξαν τα χαρτιά τους

Δημοσιογραφική διάσκεψη στην παρουσίασε επίσημα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και στο φίλαθλο κοινό, τον νέο τεχνικό της ομάδας Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, παρέθεσε ο Απόλλων.

Ο Πρόεδρος της ομάδας Νίκος Κίρζης και ο Γερμανός τεχνικός άνοιξαν τα χαρτιά τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου…


Το Goal.com.cy σας μεταφέρει ζωντανά τη δημοσιογραφική διάσκεψη… 


Όσα δήλωσε ο Νίκος Κίρζης: «Η μεταξύ μας συμφωνία θα έχει διάρκεια μέχρι τον Μάιο του 2023 και ευχόμαστε στο διάστημα αυτό ο Απόλλωνας να έχει επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων. Η επιλογή ήταν εύκολη γιατί είχα δει την πορεία του στις προηγούμενες ομάδες που δούλεψε.

Είχαμε επαφή πριν μερικούς μήνες, αλλά τότε δεν κατέστη δυνατό. Υπήρχαν δυσκολίες όχι μόνο στο οικονομικό αλλά και το να πείσουμε τον νέο μας προπονητή για το πλάνο. Είναι από τις συνεργασίας που ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός όπως ο Απόλλωνας μπορεί να αποκομίσει πολλά καθώς οι παραστάσεις του κ. Τσόρνιγκερ σε Γερμανία και Δανία δείχνουν πως άφησε έργο όπου και αν είχε εργαστεί».

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ: «Ήταν καιρός, έπρεπε να γίνει ανανέωση. Αυτός είναι και ο λόγος που ήρθε φέτος στην ομάδα ο προπονητής, θα έχε την ευχέρεια να κάνει το ρόστερ και την ομάδα στα πλαίσια που θέλει εκείνος. Τα παιδιά που έφυγαν πρόσφεραν πάρα πολλά στην ομάδα αλλά έκλεισε ο κύκλος τους. Κατά γενική ομολογία ξεκινάμε με καλό ρόστερ τα τελευταία χρόνια και έχω εμπιστοσύνη ότι αυτό θα γίνει και φέτος».

Για τις διοικητικές αλλαγές: «Είναι κάτι το οποίο μελετώ μαζί με τους συνεργάτες μου. Δεν θέλω να πω αν είμαι κοντά. Αν θα γίνουν κάποιες αλλαγές θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Δεν έχω κάνει καμία παραίτηση αποδεκτή ακόμα. Αυτή η διοίκηση έπρεπε να έρθει πιο κοντά στον κόσμο αλλά και όλα τα φάσματα του Απόλλωνα. Ήταν εποικοδομητικές οι συναντήσεις που είχαμε με τους παλαίμαχους, τον κόσμο και τους μετόχους. Αυτές οι συναντήσεις θα συνεχισθούν και δεν θα είναι μια φορά τον χρόνο».

Για την Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ: «Αν γίνονται ζυμώσεις, είμαι ο τελευταίος που το μαθαίνει. Θα συζητηθεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος για τα επόμενα χρόνια».

Για το φετινό μπάτζετ: «Έγινε υπέρβαση για τον προπονητή και το σταφ».

Για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Θα παίξουμε στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ».


Όσα δήλωσε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ:

Αρχικά είπε: «Είναι ωραίο που είμαι εδώ και βλέπω χαρούμενα πρόσωπα. Ελπίζω να είναι έτσι μέχρι και το τέλος του συμβολαίου μας και της συνεργασίας μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά και να μεταφέρω τη φιλοσοφία που διδάχθηκα στη Λειψία και που μεταφέρθηκε στην Λίβερπουλ και τη Σίτι.

Δεν ζήτησα από τον Απόλλωνα να συνεργαστούμε αλλά ο Απόλλωνας ζήτησε από εμένα. Θεωρώ ότι βρίσκομαι εδώ γιατί η ομάδα πιστεύει σε εμένα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η δουλειά και να γνωρίσω τους παίκτες αλλά και εκείνοι. Θα προσπαθήσω να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Όλοι θα κριθούν με βάση την απόδοση τους. Δεν με ξέρουν και πολύ οι παίκτες και είμαι ανοικτός προς όλους για να δουλέψουν και να κερδίσουν μια θέση στην ενδεκάδα».

Για την πίεση που υπάρχει στον Απόλλωνα για τίτλους: «Είμαι νέος στη χώρα. Δεν με αφορά το παρελθόν αλλά γνωρίζω την πίεση. Οι στόχοι είναι δυο και είναι ξεκάθαροι. Πρώτα είναι το Κόνφερενς Λιγκ, που είναι μια καινούργια διοργάνωση και είναι ξεκάθαρος ο στόχος να πάμε μακριά, και έπειτα το πρωτάθλημα. Θα τα δώσω όλα και είμαι υπόλογος στον κόσμο της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται με πίστη στο πλάνο της ομάδας».

«Είχα προτάσεις αλλά αποφάσισα να έρθω εδώ γιατί έδειξαν ότι με θέλουν. Η Κύπρος είναι ο καλύτερος προορισμός για την οικογένεια μου. Θέλω να παλεύω για τίτλους και δεν μου αρέσει να χάνω».

Για τις επιτυχίες του Απόλλωνα με Γερμανούς στον πάγκο: «Δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Γνωρίζω για τις επιτυχίες της ομάδας με Γερμανούς. Μπορεί να είναι ένας από τους λόγους. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω αυτό το παράδειγμα. Επίσης όσο καλοί προπονητές και να ήταν, δεν είναι αυτοί που έπαιζαν στο γήπεδο. Ο στόχος μου είναι να καταφέρω να αποδώσουν οι ποδοσφαιριστές αυτά που πρέπει».

Για τον αν θα πρέπει να αναμένουμε πολλά τέρματα: «Με τον τρόπο που θα αγωνιζόμαστε είναι αδύνατο να μην σκοράρεις. Ίσως να έχουμε κάποια θέματα πίσω και θα προσπαθούν να σκοράρουν και οι αντίπαλοι, όμως θα το δουλέψουμε και αυτό».

Για το μετεγγραφικό σχεδιασμό: «Είμαστε στη διαδικασία και ψάχνουμε τους σωστούς παίκτες για να αποκτήσουμε. Είναι σημαντικό να δούμε τι έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας. Γυρεύουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους παίκτες. Πέραν απ’ τα σωματικά χαρακτηριστικά ψάχνουμε προσωπικότητες. Παίκτες έξυπνους που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον τρόπο που θα αγωνιστούμε. Ψάχνουμε κεντρικό αμυντικό και επιθετικό αυτή τη στιγμή. Χρειαζόμαστε ενίσχυση. Θα δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε και είναι στο χέρι τους να δουλέψουν και να παλέψουν για ενδεκάδα. Δεν περιμένω να κάνουμε δέκα μετεγγραφές, είναι πολλές».

«Δεν τίθεται θέμα για τον Χάνσεν. Προτιμώ νεαρούς παίκτες. Ο Κλέμεν έχει υπογράψει στην Πολωνία. Μακάρι να μην τον θέλουν και να έρθει δανεικός. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελα».

Για τους συνεργάτες του: «Ο Μολινάρι είναι α ασίσταν μου. Ήμουν συμπαίκτης του. Όλοι όσοι είναι δίπλα μου έχουν τις δικές τους αρμοδιότητες. Είναι δουλειά του η ανάλυση. Ψάχνουμε και ένα Κύπριο βοηθό για να έρθει στο τιμ. Όλο το τιμ είναι επαγγελματίες».

Για τις ακαδημίες του Απόλλωνα: «Θα είμαστε κοντά. Σε βάθος χρόνου πρέπει να ενεργοποιήσουμε την ακαδημία και να τα εντάξουμε στην πρώτη ομάδα και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Δεν μπορώ να τα κάνω όλα και είναι κάτι που το έμαθα στην Στουτγκάρδη. Είναι μέσα στα σχέδια μου όμως. Θα δούμε κάποιους νεαρούς στην προετοιμασία και όταν υπάρχουν κενά ένεκα Εθνικών. Ο χρόνος που έχει ένας προπονητής είναι πολύ σημαντικός και γι’ αυτό δεν θα πηγαίνω συνεχώς στα Κ11, Κ12, Κ15. Θα γίνει και αυτό αλλά κυρίως από τους βοηθούς μου».

Για την αυτοπεποίθηση που έχει: «Είμαστε πολύ καλοί στην βιομηχανία των αυτοκινήτων στην Γερμανία και ίσως αυτό να είναι ο λόγος που έχουμε αυτοπεποίθηση. Όταν ο Θεός μοίραζε αυτοπεποίθηση ήμουν κοντά και πήρα πολύ. Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από τα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να απολαμβάνει ο κόσμος το παιχνίδι. Να είναι χαρούμενος και με το αποτέλεσμα και με την απόδοση. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία οι φίλαθλοι πάνε τουαλέτα ή στην καντίνα για ένα χοτ ντογκ και χάνουν την μοναδική θεαματική στιγμή στο 90λεπτο. Αυτό δεν θα γίνει με εμάς, σας το λέω στα σίγουρα. Αν δεν βγει το αποτέλεσμα θα κάνουμε πάντα ανάλυση για το τι πήγε λάθος. Θέλω να δουλέψω με τον κάθε παίκτη και να εξελιχθεί με βάση τις δυνατότητες του και όχι να του επιβάλω τι να κάνει».

Για το αν γνωρίζει πράγματα για το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Δεν είμαι καλά ενημερωμένος γιατί συγκεντρώνομαι στην δική μου ομάδα».

Για το αν το μπάτζετ είναι αρκετό: «Είναι πάντα λίγο δύσκολο. Οι παίκτες που βλέπουμε ψάχνουν να πάνε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, όμως σε κάποια φάση πρέπει να υπογράψουν. Δεν θα πάνε όλοι εκεί και θα γυρίσουν να δουν άλλες ομάδες. Έχουμε το δίχτυο και τις γνωριμίες. Θα μπορούσα να κτίσω ήδη την ομάδα με τις προτάσεις που είχαμε όμως δεν έχει να κάνει με την ποσότητα των μεταγραφών αλλά την ποιότητα. Επίσης η πανδημία έχει αλλάξει αρκετά πράγματα. Πρέπει να αναγνωρίσουν και οι παίκτες πως θα μειωθούν οι μισθοί. Πάντως στην Κύπρο αντιλαμβάνομαι το μπάτζετ μας είναι πολύ καλό και ίσως και ψηλότερο από την μέση ομάδα στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ