aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΝέα αγωνιστική πρόκληση σε ματς-φωτιά

Νέα αγωνιστική πρόκληση σε ματς-φωτιά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ, ο Απόλλων χρειάζεται άμεσα μια νίκη για να διαλύσει κάθε ίχνος υποψίας πως θα απομακρυνθεί και άλλο από την κορυφή.

Το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΛ αποτελεί άλλη μία αγωνιστική πρόκληση για τους παίκτες του Απόλλωνα. Έχουν την ευκαιρία, αν νικήσουν απόψε, να δώσουν άλλη διάσταση στην πορεία τους. Ενδεχόμενη νίκη επί της ΑΕΛ θα έχει πολλές θετικές προεκτάσεις για τους κυανόλευκους της Λεμεσού στη συνέχεια.

Ο Πέδρο Εμανουέλ είδε την ομάδα του να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες πριν από μία εβδομάδα στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά να μην τις αξιοποιεί. Κόντρα στην ΑΕΛ και με τον Γκιέ Γκιέ να επανέρχεται στην ενδεκάδα, ο Απόλλων θα κυνηγήσει με ορμή το σκοράρισμα, το οποίο δεν πέτυχε ακόμα στο Τσίρειο (0-0 με Άρη, 0-1 με ΑΕΚ). Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με τρόπο τέτοιο ώστε να αφοπλίσει τα αντίπαλα ατού και να τα κρατήσει μακριά από την εστία του Βάλε.

Πλην της επιστροφής του Γκιέ Γκιέ στην κορυφή της επίθεσης, δεν αναμένονται άλλες διαφοροποιήσεις. Το ενδεχόμενο αντί του Πέδρο να ξεκινήσει ο Σαρδινέρο φαντάζει λίγο δύσκολο. Στη διάθεση του προπονητή είναι και ο Λόπες καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ο Πέδρο Εμανουέλ στηρίζει πολλά στη μεσαία γραμμή και στους ακραίους επιθετικούς του Απόλλωνα, με στόχο τον έλεγχο του παιχνιδιού, το γκολ και τη νίκη επί της ΑΕΛ. Για τους κυανόλευκους έχει μεγάλη σημασία η καλή απόδοση στο κέντρο και το κλείσιμο των διαδρόμων που οδηγούν στην εστία τους. Αν αποδώσει η τακτική τους, θα κυκλοφορήσουν την μπάλα με καθαρό μυαλό.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε. Στα δύο άκρα της άμυνας θα είναι οι Στυλιανού και Βασιλείου, με στόπερ τους Βινίσιους και Ρομπέρζ. Κεντρικός μέσος θα είναι ο Σατσέτι και πιο μπροστά του οι Μπεντόγια και Ντα Σίλβα. Στα άκρα θα είναι ο Πέδρο και ο Παπουλής ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Γκιέ Γκιέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ