aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Μήλον της έριδος» ο Άλεφ, ψάχνουν τη μυστική φόρμουλα

«Μήλον της έριδος» ο Άλεφ, ψάχνουν τη μυστική φόρμουλα

Βρίσκεται στην Ελλάδα μόλις για 9 μήνες και ήδη έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις. Μια μετεγγραφή η οποία είχε ως πρωταρχικό σκοπό να δώσει βάθος στο ρόστερ της ΑΕΚ, τελικά εξελίχθηκε στο να αποτελεί τον πυλώνα και τον πιο σταθερό ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων». Ο Άλεφ, ο οποίος αγωνίστηκε με τεράστια επιτυχία στον Απόλλλωνα, έχει κάνει άξια το όνομά του γνωστό στους φίλους της «Ένωσης» και ο σύλλογος έχει θέσει στόχο να τον διατηρήσει ως έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας και για τα επόμενα χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος τη φετινή σεζόν έχει αποδειχθεί σε «σταθερή αξία» για την ΑΕΚ. Ερχόμενος δανεικός από τη Μπράγκα, οι πρώτες εκτιμήσεις τον ήθελαν ξεκουράζει τα βασικά γρανάζια στο χώρο του κέντρου και όποτε ήταν εφικτό να ξεκινάει εκείνος στο βασικό σχήμα.

Η θεωρία, όμως, τελικά απείχε πολύ από την πράξη. Ο 24χρονος τη φετινή περίοδο έχει καταφέρει όχι μόνο να βρίσκεται στα βασικά πλάνα, αλλά και να έχει καταγράψει τις περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλον χαφ της «Ένωσης». Μετρώντας συνολικά 2.080 αγωνιστικά λεπτά, ο Άλεφ καταλαμβάνει την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του να τον… κυνηγούν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο.

Όσον αφορά μάλιστα τη συνολική κατάταξη από ολόκληρη την ομάδα, ο βραζιλιάνος συναντάται στην πρώτη…11αδα και συγκεκριμένα στην 9η θέση. Τα παραπάνω εντυπωσιακά στατιστικά έρχονται σαν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων αν αναλογιστεί κανείς πως ο Άλεφ κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του Μαρίνου Ουζουνίδη, όσο και του Μανόλο Χιμένεθ.

Με βάση τα προαναφερθέντα, είναι αρκετά πρόδηλο πως η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει και την επόμενη χρονιά στην Ελλάδα, αποκτώντας τον από την Μπράγκα με κανονική μεταγραφή. Η «Ένωση» μάλιστα δεν περίμενε μέχρι το τέλος της περιόδου για να πράξει τα δέοντα, καθώς όπως είχαμε αποκαλύψει και πριν τρεις μήνες είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στους Πορτογάλους για τα δικαιώματά του, η οποία έφτανε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Παρόλα αυτά, η Μπράγκα με σύμμαχο την οψιόν αγοράς του, η οποία βρίσκεται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την πρόταση της ΑΕΚ και αντ’ αυτού εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τον κρατήσει στο ρόστερ όταν έρθει η ώρα της επιστροφής του.

Όπως υποστηρίζουν πορτογαλικά δημοσιεύματα, οι εμφανίσεις του βραζιλιάνου με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων» έχουν πείσει τους ιθύνοντες των «αρσεναλίστας» πως ο Άλεφ αξίζει να πάρει την ευκαιρία του στα πλάνα της ομάδας ενόψει της επόμενης περιόδου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η απόφαση είναι τελεσίδικη, καθώς αν ο σύλλογος καλυφθεί οικονομικά, τότε είναι παραπάνω από πρόθυμος να τον παραχωρήσει.

Πάνω σε αυτό στηρίζεται η ΑΕΚ, η οποία, όμως, απ’ ότι φαίνεται δεν θα μονομαχήσει μόνη της για την υπογραφή του. Και αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονα η φημολογία πως άλλες ελληνικές ομάδες έχουν προβεί σε γερό «μπάσιμο» για την περίπτωση του, καθιστώντας ένα ακόμη τροχοπέδη στις προσπάθειές της.

Πλέον, τα ερωτήματα είναι πολλά και τα δεδομένα για την ΑΕΚ συνεχώς μεταβάλλονται. Οι απαιτήσεις της Μπράγκα, το ενδιαφέρον των ελληνικών «μνηστήρων» ή ακόμα και η ίδια η επιθυμία του ποδοσφαιριστή έχουν οδηγήσει την «Ένωση» να έχει το βλέμμα στραμμένο σε τρία διαφορετικά μέτωπα.

Σε αυτό το σημείο, μόνοι υπαίτιοι για τις απαντήσεις στα ερωτήματα είναι οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι καλούνται να βρουν την μυστική φόρμουλα για να κρατήσουν στην Ελλάδα το «μήλον της έριδος», το οποίο στην προκειμένη περίπτωση παίρνει τη μορφή ενός… 24χρονου βραζιλιάνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ