aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜιχαηλίδης στο «Goal»: «Βάλε, Παπουλής και respect στον γίγαντα-νάνο»

Μιχαηλίδης στο «Goal»: «Βάλε, Παπουλής και respect στον γίγαντα-νάνο»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Άφησε τους πάγκους για τα έδρανα της Βουλής, εντούτοις η μεγάλη αγάπη για τον Ανδρέα Μιχαηλίδη είναι το ποδόσφαιρο. Το 2011 ήταν στον πάγκο του Απόλλωνα στον τελικό απέναντι στην Ομόνοια. Ο Κύπριος τεχνικός έφυγε ηττημένος, αφού η ομάδα του έχασε στα πέναλτι. Πέντε χρόνια μετά, Απόλλων και Ομόνοια αναμετρώνται και πάλι σε τελικό και ο κ. Μιχαηλίδης θα είναι στο γήπεδο, λέγοντας: «100% θα είμαι στο Τσίρειο».

«Είναι καλά στελεχωμένες και θα γίνει καλό ματς. Πιστεύω θα γίνει κλειστό παιχνίδι και πιθανότατα να κριθεί μ’ ένα γκολ, είτε στην παράταση, είτε ακόμη να φθάσει και πάλι μέχρι τα πέναλτι», ανέφερε στο «Goal» ο υποψήφιος βουλευτής. Για το αν υπάρχει φαβορί, ο Κύπριος τεχνικός είπε: «Όχι, δεν υπάρχει φαβορί. Είναι τελικός και τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Ο τελικός θα γίνει στο Τσίρειο, έδρα του Απόλλωνα, και ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε: «Η έδρα μετρά σε κάποιο βαθμό», και συνέχισε: «Είναι διαφορετικό να αλλάζεις ρούχα στον ίδιο χώρο, ο φίλαθλος να πηγαίνει στη θέση του και ο άλλος να μετακινείται. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα». Για την έδρα του τελικού υπογράμμισε: «Παλιές μου εισηγήσεις έμειναν στο ράφι. Η έδρα του τελικού πρέπει να ορίζεται από την αρχή, να γνωρίζουν όλοι εξ αρχής το γήπεδο του τελικού. Δεν θα έχει παράπονο κανένας».

Για τους ποδοσφαιριστές-κλειδιά, που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά ιδιαίτερα σ’ ένα τόσο σημαντικό αγώνα, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στους αρχηγούς των δυο ομάδων και όχι μόνο. «Ο Παπουλής όταν είναι στα καλά του είναι σημαντικό εργαλείο. Ακόμη, δεν μπορείς να ξεγράψεις έναν ποδοσφαιριστή της αξίας του Γκιέ Γκιέ. Επίσης, ο Βάλε είναι έμπειρος, ικανός τερματοφύλακας και έσωσε την ομάδα του πολλές φορές από δύσκολες καταστάσεις», ήταν η αναφορά του για τον Απόλλωνα.

Για τους ποδοσφαιριστές-κλειδιά της Ομόνοιας, είπε: «Respect στον γίγαντα-νάνο της Ομόνοιας Νούνο Ασίς. Επίσης, ο Σκέμπρι έχει το γκολ στο αίμα του και μπορεί να σκοράρει από το πουθενά. Προσωπικά υπολογίζω πολύ και τον Κιρμ, είναι αθόρυβος ποδοσφαιριστής».

Ζητήσαμε από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να μας πει τι θυμάται, πέντε χρόνια μετά, από τον τελικό του 2011. «Ήταν συναρπαστικός και δύσκολος τελικός, γιατί κυνηγούσαμε το σκορ. Δεχθήκαμε ένα αμυντικά εύκολο γκολ. Τελικά ισοφαρίσαμε προς το τέλος. Στα πέναλτι δεν ήμασταν τόσο καλοί αφού είχαν αποχωρήσει παίκτες που είχαν καλά χτυπήματα. Είχαν τραυματιστεί οι Κοσόφσκι και Κιντέρος», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Η μεγάλη μας πίκρα ήταν ότι χάσαμε το κύπελλο αήττητοι, ενώ η Ομόνοια είχε πιο εύκολο δρόμο προς τον τελικό. Στα πέναλτι η Ομόνοια ήταν πιο ψύχραιμη και πέτυχε τον στόχο της. Εντούτοις ο κόσμος, παρά την απογοήτευσή του, ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθειά μας».

Ακόμη ο κ. Μιχαηλίδης θυμήθηκε τη διαιτησία του Μπουζάκα: «Τον τελικό τον διεύθυνε ένας Ελβετός διαιτητής», είπε και συνέχισε: «Έκανε πολλά λάθη, όμως πέρασε απαρατήρητος. Μάλιστα του είχα πει “Δεν χάσαμε από εσένα αλλά έκανες πολλά λάθη για το εκτόπισμά σου”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ