aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜια πετυχημένη κυανόλευκη «επανάσταση»

Μια πετυχημένη κυανόλευκη «επανάσταση»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μεθυσμένη πολιτεία έμοιαζε προχθές βράδυ η Λεμεσός, αφού ο κόσμος του Απόλλωνα ξεχύθηκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι ποδοσφαιριστές του κατέθεσαν μαγκιά και κατέκτησαν δίκαια το τρόπαιο. Έτσι, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο μια σεζόν, στην οποία πολλές φορές η ομάδα των κυανόλευκων αμφισβητήθηκε (κάτι που παραδέχθηκε και ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης στο τέλος).

Δεν χρειαζόταν να δεις και πολλά για να καταλάβεις πως το μάτι των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Εμανουέλ γυάλιζε από την αρχή του αγώνα. Ήθελαν το τρόπαιο, για τους εαυτούς τους, για τον κόσμο, για τον προπονητή, για τη διοίκηση. Και κατάφεραν να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ήθελαν να ζήσουν όλη τη μαγεία της κατάκτησης του κυπέλλου και το πέτυχαν. Διότι ήταν πιο ομάδα, πιο συμπαγές σύνολο και δεν ήθελαν να απογοητευτούν μέσα στο δικό τους περιβάλλον. Αυτός ήταν ο Απόλλων, που θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη και στο πρωτάθλημα, αν οι ποδοσφαιριστές του έβγαζαν το ίδιο πάθος, όπως στον προχθεσινό τελικό κόντρα στην Ομόνοια, καθώς και στα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

Στο τέλος ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Και ο Απόλλων τα τελευταία χρόνια, δίνει μια αξιοζήλευτη παράσταση στα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου, γι’ αυτό και «αμείβεται» ανάλογα. Από το 2010  έχει αγωνιστεί σε τέσσερις τελικούς κυπέλλου και βγήκε νικητής τρεις φορές. Αυτό φανερώνει μια πετυχημένη ποδοσφαιρική «επανάσταση». Ειδικότερα για φέτος, η στέψη της ομάδας της Λεμεσού ήταν το επιστέγασμα μιας πετυχημένης διαδρομής.

Η στιβαρή διοίκηση, με τη σταθερότητα και τη συνέπειά της, οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής υψηλών προδιαγραφών, έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να είναι περήφανος για την ομάδα του. Δεν ήταν εύκολη η διαδρομή που οδήγησε στην ψεσινή μαγική βραδιά, όμως ο Απόλλων διέθετε αντοχές για όλες τις επικίνδυνες και κλειστές στροφές. Ό κόσμος έχει δικαίωμα να γιορτάσει την επιτυχία της ομάδας του για πολλές μέρες. Αυτοί που -κακώς- εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν την κατάκτηση του κυπέλλου, έδωσαν αγώνα για ένα σουβενίρ, για να το έχουν και να θυμούνται τη νύκτα της 18ης του Μάη 2016 και την κατάκτηση του 8ου Κυπέλλου Κύπρου του Απόλλωνα.

Οι φίλοι του δεν κοιμήθηκαν προψές, αφού η ομάδα τους, τους ταξίδεψε στο δικό της φεγγάρι. Η μαγκιά των παικτών του Απόλλωνα, ήταν αυτό το κάτι παραπάνω που έδωσε το σύνθημα για να πιστέψει ο κόσμος πως αυτό το κύπελλο ήταν δικό του. Τα οφέλη από την κατάκτηση του τροπαίου είναι πολλά. Οι κυανόλευκοι είναι ήδη στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου και αναμένεται να μπουν με μεγαλύτερη δυναμική για διακρίσεις, στη νέα σεζόν. Το άλλο μεγάλο όφελος, είναι ότι θα αρχίσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην Ευρώπη, από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ (28 Ιουλίου το πρώτο παιχνίδι).  Και αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία για καλύτερη προετοιμασία, σε αντίθεση με πέρυσι που άρχισαν νωρίς και χωρίς όλα τα εφόδια, αποκλείστηκαν άδοξα, από την Καμπάλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ