aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜία 11άδα που δεν στέριωσε στην «καταραμένη» θέση

Μία 11άδα που δεν στέριωσε στην «καταραμένη» θέση

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή του Μάρκο Μπαρούν (2004-09), για να βρούμε ποδοσφαιριστή που στέριωσε στη θέση του αριστερού μπακ στον Απόλλωνα. Για διάφορους λόγους, κάθε φορά που έρχεται ένας, την επόμενη σεζόν αποχωρεί. Μάλιστα, υπήρχαν περίοδοι κατά τις οποίες αγωνίστηκαν δύο έως τρεις παίκτες σε αυτή την θέση σε δέκα μήνες.

Κάποιες σεζόν ο Απόλλων παρατασσόταν με λύσεις ανάγκης στο αριστερό άκρο της άμυνάς του, ενώ κάποιοι που αποτέλεσαν μετεγγραφές Ιανουαρίου, είτε ήλθαν ως δανεικοί και δεν μπόρεσαν οι κυανόλευκοι να τους διατηρήσουν, είτε δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και αποχώρησαν. Βέβαια, υπήρξαν και περιπτώσεις παικταράδων, οι οποίοι ωστόσο κάποιοι σοβαροί ή συχνοί τραυματισμοί, τούς στέρησαν να αγωνιστούν και να παραμείνουν στην ομάδα της Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης: Ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση

Το ίδιο, όπως φαίνεται, θα συμβεί και με τον Ζάντερ Σαντάνα όσον αφορά στην αστάθεια που παρουσιάζεται σε αυτή τη θέση, αλλά για άλλους λόγους, διαφορετικούς με τους πιο πάνω και οι διαμάχη του με τον Απόλλωνα είναι γνωστή. Ο Βραζιλιάνος θα αποχωρήσει και στη θέση του θα αποκτηθεί άλλος ποδοσφαιριστής.

Το ευχάριστο για την ομάδα είναι πως ο Γιώργος Βασιλείου αν και δεν αποκτήθηκε για τη θέση αυτή το καλοκαίρι του 2012, αποτελεί μια σημαντική επιλογή και δίνει τη λύση όποτε κριθεί αναγκαίο. Ωστόσο, θα χρειαστεί και πάλι να γίνει κίνηση με έμπειρο και ικανό ξένο ποδοσφαιριστή, που θα διεκδικήσει τη θέση με τον Βασιλείου.

Διαβάστε επίσης: Έχει συμβόλαιο, αλλά θεωρείται ξένο σώμα

Από την εποχή του Μπαρούν κι έπειτα (δηλαδή από το καλοκαίρι του 2009 κι εντεύθεν), ακολούθησαν οι Ζοβαλντίρ Φερέιρα (2009-10), Γκονσάλο Σεγκάρες (2009-10), Γιάννης Ευσταθίου (2011-13), Μάρτιν Κολάρ (2010-12), Ζοσέ Μιγκελίτο (2012-13), Ράζακ Νούχου (2013-14), Χοσέ Καταλά (2014-15), Ελίσιο Σίλβα (2015-16), Ντουντού Παραΐμπα (2016-17), Τιάγκο Γκόμες (2016-17).

Αν εξαιρέσουμε τον Κολάρ που έμεινε μία διετία και αγωνιζόταν και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, καθώς και τον Γιάννη Ευσταθίου ο οποίος απλώς δεν πήρε τις ευκαιρίες του, κανείς άλλος δεν έμεινε στους κυανόλευκους πάνω από μία σεζόν. Μαζί με τον Ζάντερ, οι αριστεροί μπακ που ήλθαν στον Απόλλωνα μετά τον Μπαρούν, συμπληρώνουν μία 11άδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ