aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜετά τα χαμόγελα, φουλ για την κούπα

Μετά τα χαμόγελα, φουλ για την κούπα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορεί το παιχνίδι να φαινόταν αδιάφορο, όμως όσοι αγωνίστηκαν είχαν κίνητρο και με την απόδοσή τους έστειλαν θετικά μηνύματα. Παραμονές του τελικού κυπέλλου, οι κυανόλευκοι έδειξαν νοοτροπία νικητή και με το εκτός έδρας τρίποντο επί της Ομόνοιας, κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση.

Με τη λήξη της σεζόν, ο Απόλλων τερμάτισε στην ίδια θέση, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αυτό λέει πολλά, πως η ομάδα ανέβηκε επίπεδο και σταθεροποιήθηκε σε νοοτροπία και αγωνιστικούς προσανατολισμούς.

Το παιχνίδι στο ΓΣΠ πρόσφερε όμορφες συγκινήσεις και μια από αυτές, η παρθενική εμφάνιση του 17χρονου Πέτρου Ψύχα στο αρχικό σχήμα, ο οποίος έδωσε και τις δύο πάσες στα γκολ των Ντα Σίλβα και Παπουλή. Ο Πέδρο Εμανουέλ, θα μπορούσε να κρυφτεί πίσω από τον τελικό του κυπέλλου και να προφυλάξει ορισμένους ποδοσφαιριστές του, όμως δεν το έκανε.

Ήθελε από τη μια τη νίκη και από την άλλη, η ομάδα του να πάει φορτσάτη στον τελικό. Έδωσε χρόνο στους τρεις νεαρούς, Γουίλερ, Πίττα και Ψύχα, μοίρασε τον χρόνο σε Γκιέ Γκιέ και Μαγκλίτσα, ενώ άλλοι έξι βασικοί του πήραν θέση στο αρχικό σχήμα.

Αυτά τα λίγα για το προχθεσινό παιχνίδι, γιατί μπορεί τα χαμόγελα να ήταν πλατιά το Σαββατοκύριακο, όμως όλα τα λεφτά είναι ο τελικός της ερχόμενης Τετάρτης. Η νίκη επί της Ομόνοιας, ήταν το καλύτερο ορεκτικό, όμως από χθες που άρχισε η προετοιμασία για το πιο σπουδαίο παιχνίδι, όλοι έχουν προσηλωθεί σε αυτό.

Ο στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου για να δώσουν χαρά στον κόσμο, αλλά πρωτίστως για να ολοκληρώσουν τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Πέδρο Εμανουέλ μπορεί να νιώθει χαρούμενος, που έχει τους περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του. Αν μένει κάτι να εξακριβωθεί αυτό το διήμερο, είναι κατά πόσο θα μπορέσουν να ετοιμαστούν για τον τελικό και οι Στογιάνοβιτς, Ελίσιο.

Όλα ανοικτά για  την 11άδα του τελικού

Το κλίμα είναι εξαιρετικό, ο κόσμος θα είναι εκεί (στις κερκίδες) και εκείνο που απομένει μέσα από τις δυο τελευταίες προπονήσεις είναι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με την ενδεκάδα που θα αρχίσει τον αγώνα την Τετάρτη. Μάλλον δεν θα προλάβει ο Ελίσιο, ενώ για τον Στογιάνοβιτς, όλα θα κριθούν αυτό το διήμερο. Ο Πέδρο Εμανουέλ ποντάρει στους τέσσερις Κύπριους διεθνείς, τον Αγγελή, τον Βασιλείου, τον Στυλιανού και τον Κυριάκου.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και οι τέσσερις προορίζονται για βασικοί. Το άλλο ερώτημα που τίθεται, είναι αν θα ξεκινήσουν μαζί στο αρχικό σχήμα, οι Γκιέ Γκιέ και Μαγκλίτσα. Το πιθανότερο, είναι ν’ αρχίσει μόνο ο πρώτος, όμως ο Πορτογάλος προπονητής, μας έχει αποδείξει πως θέλει η ομάδα του να έχει πάντα έντονο αγωνιστικό πρόσωπο. Γι’ αυτό και όλα είναι ανοικτά και μέσα από τις δυο προπονήσεις που απομένουν θα ξεκαθαρίσει και το τελικό σχήμα που θα παρατάξει στον μεθαυριανό τελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ