aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜε δεύτερη τεσσάρα στον τελικό ο Απόλλωνας! (vid)

Με δεύτερη τεσσάρα στον τελικό ο Απόλλωνας! (vid)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Απόλλωνας μετά το 4-0 στο πρώτο παιχνίδι επί της Πάφος FC στο Τσίρειο, έκανε το καθήκον του και στο «Στέλιος Κυριακίδης» και με δεύτερη νίκη αυτή την φορά με 4-1 οριστικοποίησε την πρόκριση του στον τελικό Κυπέλλου Coca Cola. Γενικός είναι o ξεσηκωμός στις τάξεις των Λεμεσιανών, που πάνε στον «τελικό» πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Κυριακή με την καλύτερη ψυχολογία.

Ο τελικός του Κυπέλλου Coca – Cola θα γίνει την Τετάρτη 16 του Μάη στο Στάδιο ΓΣΠ. 16 συμμετοχές σε τελικό και 9 κατακτήσεις Κυπέλλου μετρά ο Απόλλωνας ο οποίος είναι ο κάτοχος των δύο τελευταίων Κυπέλλων νικώντας το 2017 το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (1-0) και το 2016 την Ομόνοια στο Τσίρειο (2-1).

Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα της Πάφου. Στο 11’ μετά από λάθος του Όριτς, ο Σελάγια έκανε το πλάσε και άνοιξε το σκορ (1-0). Η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι κυανόλευκοι της Λεμεσού είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 27’ η ομάδα του λιμανιού διπλασίασε τα τέρματα της με εύστοχο πέναλτι του Ντα Σίλβα ύστερα από ανατροπή του Ντόβπνια στον Σελάγια. Ο Απόλλωνας δεν κατέβασε ρυθμούς και στο 34’ ο Σελάγια με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο ο Σωφρόνης Αυγουστή αποφάσισε να προφυλάξει τους παίκτες του και προέβηκε σε αλλαγές, αντικατέστησε τους Πέδρο (Στυλιανού) και Μάρκοβιτς (Σπόλιαριτς) ενώ στην συνέχεια άλλαξε και τον Σελάγια (Πίττας). Παρόλα αυτά οι γαλάζιοι της Λεμεσού σε ρυθμούς προπόνησης και την ομάδα της Πάφου να μην μπορεί να αντιδράσει πέτυχαν και τέταρτο γκολ.

Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Στυλιανού έβγαλε την σέντρα και ο Ντόβπνια στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του κάνοντας το 4-0. Η Πάφος πάλεψε, και κατάφερε να σκοράρει το γκολ της τιμής στο 74’ με τον Μπεριγκόντ και να διαμορφώσει το 4-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Έτσι, ο Απόλλωνας σφράγισε την πρόκριση του στον τελικό με δεύτερη νίκη επί της Πάφου (4-1) και θα διεκδικήσει απέναντι στην ΑΕΚ το 3ο συνεχόμενο του τρόπαιο σ’ αυτό τον θεσμό.

Πάφος FC (Νικ ΜακΦάρλαν): Αγκούν, Γκαμπόφς, Ντόβπνια, Όριτς, Γιάνζα, Χριστοδούλου (47′ Ζαχαρίου), Φυλακτού, Μοστεφά (84′ Βάλντο), Ταραβέλ, Μπεριγκόντ, Σικόρσκι (61′ Ντεούλ).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο (46′ Στυλιανού), Γιούστε, Πιτσιάν, Βασιλείου, Σαρδινέρο, Μάρκοβιτς (46′ Σπόλιαριτς), Άλεφ , Μαρτίνες, Ντα Σίλβα, Σελάγια (54′ Πίττας).

Γήπεδο: «Στέλιος Κυριακίδης»

Κίτρινες: 67′ Όριτς / 76′ Ντα Σίλβα, 80′ Στυλιανού

Σκόρερ: 11′ Σελάγια, 27′ πεν. Ντα Σίλβα, 35′ Σελάγια, 49′ αυτ. Ντόβπνια / 74′ Μπεριγκόντ

Αποβολές:

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους

Βοηθοί:  Κυριάκος Λ/κα Κυριάκου & Γεώργιος Σάββα

Τέταρτος: Τιμόθεος Χριστοφή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ