aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜαρτσίνιακ: Ένας μουντιαλικός διαιτητής στο Απόλλων-Ολυμπιακός

Μαρτσίνιακ: Ένας μουντιαλικός διαιτητής στο Απόλλων-Ολυμπιακός

O Σίμον Μαρτσίνιακ από την Πολωνία θα είναι ο διαιτητής του Απόλλων-Ολυμπιακός, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 4 Μαΐου στο Τσίρειο.

Ο Μαρτσίνιακ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως διαιτητής σε ηλικία 21 ετών. Αρχικά, προσπάθησε να συνδυάσει τον ρόλο του ειρηνοποιού δικαστηρίου με την ερασιτεχνική διαιτησία. Μόνο τέσσερα χρόνια αργότερα, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη διαιτησία, ξεκινώντας με αγώνες στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Διαιτήτευσε τον πρώτο του αγώνα στην Εκστρακλάσα το 2009 στο γήπεδο της ΓΚΣ Μπεουχάτουφ. Από τότε, έχει διαιτητεύσει πάνω από 200 αγώνες στην Εκστρακλάσα. Το 2016 ορίστηκε ο πρώτος διαιτητής στον τελικό του Κυπέλλου Πολωνίας και ένα χρόνο αργότερα διαιτήτευσε το Σούπερ Καπ Πολωνίας.

Ως διεθνής διαιτητής, ο Μαρτσίνιακ έκανε το ντεμπούτο του το 2011, στον αγώνα μεταξύ της Γαλλίας U17 και της Λευκορωσίας U17, κατά τη διάρκεια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 του 2011. Την ίδια χρονιά, έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο Γιουρόπα Λιγκ, στον προκριματικό αγώνα μεταξύ της Ώλεστουντ ΦΚ και της Φερεντσβάρος.

Το επόμενο έτος, ο Μαρτσίνιακ έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, στον προκριματικό αγώνα μεταξύ της Βέντσπιλς και της Μόλντε. Το 2012, έκανε επίσης το ντεμπούτο του σε διοργάνωση ανδρών της FIFA, ως διαιτητής σε προκριματικό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 μεταξύ της Πορτογαλίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Τον Μάρτιο του 2015, η UEFA ανακοίνωσε τον ορισμό του Μαρτσίνιακ ως πρώτου διαιτητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 του 2015. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Τσεχία, διαιτήτευσε τους ακόλουθους αγώνες:

  • Τσεχία-Δανία 0-2 (Α Όμιλος, εναρκτήριος αγώνας)
  • Πορτογαλία-Ιταλία 0-0 (Β Όμιλος)
  • Πορτογαλία-Σουηδία 0-0, 3–4 πεν. (τελικός)

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, ο Μαρτσίνιακ ήταν στον κατάλογο των διαιτητών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Στη διοργάνωση διαιτήτευσε τους ακόλουθους αγώνες:

  • Ισπανία-Τσεχία 1-0 (Δ Όμιλος)
  • Ισλανδία-Αυστρλια 2-1 (ΣΤ Όμιλος)
  • Γερμανία-Σλοβακία 3-0 (προημιτελικός)

Ήταν επίσης τέταρτος διαιτητής σε δύο αγώνες.

Τον Ιούλιο του 2016 ορίστηκε πρώτος διαιτητής στο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ που διεξήχθη στο Στάδιο Λέρκενταλ στο Τρόντχαϊμ, μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σεβίλλης.

Δύο χρόνια αργότερα, ορίστηκε πρώτος διαιτητής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Στη διοργάνωση διαιτήτευσε τους ακόλουθους αγώνες στη φάση των ομίλων:

  • Αργεντινή-Ισλανδία 1-1 (Δ Όμιλος)
  • Γερμανία-Σουηδία 2-1 (ΣΤ Όμιλος)

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η UEFA ανακοίνωσε ότι ο Μαρτσίνιακ θα διαιτητεύσει το ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ 2018 μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ