aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜακάμπι Χάιφα: Τριπλή ζώνη ασφαλείας, αστυνομικά σκυλιά και αυτόματα όπλα στο ΓΣΠ (pics)

Μακάμπι Χάιφα: Τριπλή ζώνη ασφαλείας, αστυνομικά σκυλιά και αυτόματα όπλα στο ΓΣΠ (pics)

Οι οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα ετοιμάζονται για απόβαση στην Κύπρο, καθώς ζητήθηκαν 2.000 εισιτήρια για τις ανάγκες τους. Το Goal.com.cy γυρίζει πίσω τον χρόνο στο Φθινόπωρο του 2002 και θυμάται τι έγινε όταν η ίδια ομάδα χρησιμοποίησε το ΓΣΠ για έδρα της πρώτα στο Τσάμπιονς Λιγκ και έπειτα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε τότε στη Λωρίδα της Γάζας, οι Ισραηλινοί δήλωσαν έδρα τους το γήπεδο του Γυμναστικού Συλλόγου τα Παγκύπρια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, φιλοξένησαν τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τη Λεβερκούζεν και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτετ στη φάση των ομίλων.

Στη συνέχεια, υποβιβάστηκαν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και φιλοξένησαν την ΑΕΚ Αθηνών.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σε εκείνα τα παιχνίδια, υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. Ειδικά στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς, αφού οι φίλοι του από Ελλάδα και κυρίως από την Κύπρο γέμισαν τρεις κερκίδες (ανατολική, νότια και βόρεια). Όσο για τους Ισραηλινούς, γέμισαν το κάτω διάζωμα της κεντρικής εξέδρας.

Πολυάριθμη αστυνομική δύναμη, τριπλή ζώνη για εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο, εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας, αστυνομικοί με το χέρι στην σκανδάλη αυτόματων όπλων, συνέθεταν ένα πέρα για πέρα πολεμικό σκηνικό στο γήπεδο της Λευκωσίας.

Παρόμοια ήταν το σκηνικό και στα άλλα ματς, όπως και κόντρα στην ΑΕΚ Αθηνών.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας, όμως, δεν ήταν μόνο για το πριν και το μετά τα τέσσερα παιχνίδια, μα και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της ισραηλινής ομάδας και των οπαδών της στην Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ