aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚυανόλευκη υπερηχητική πτήση

Κυανόλευκη υπερηχητική πτήση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 25 γκολ (!) με μέσο όρο 4,1 γκολ ανά αγώνα. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (πάντα του πρωταθλήματος) δεν έχει δεκτεί γκολ και πέρα απ’ αυτά προσφέρει απλόχερα (και) θέαμα! Δικαιώς λοιπόν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, όλος ο κόσμος μιλά για τον «υπερηχητικό» Απόλλωνα και δεν είναι λίγοι εκείνοι (κυρίως οι οπαδοί του)που τον θεωρούν ως το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Βέβαια, το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο ακόμα και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, «όλο το ζουμί» βρίσκεται στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά, όσο τραβηγμένη κι αν φαντάζει η πιο πάνω εκτίμηση, το σίγουρο είναι πως η ομάδα της Λεμεσού –αν μη τι άλλο– συγκεντρώνει όλο το πακέτο για να φτάσει στον τέταρτο τίτλο πρωταθλήματος της ιστορίας της. Οι αριθμοί αλλά κυρίως η εικόνα που βγάζει η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή συνηγορούν στο πιο πάνω συμπέρασμα και μοναδικός «αντίπαλος» για τους κυανόλευκους είναι μόνο ο ίδιος ο εαυτός τους. Ο Απόλλων και άλλες φορές, προηγούμενες σεζόν, έβγαζε, αν όχι την ίδια, εξίσου καλή εικόνα, εντούτοις κάπου λίγο πριν από το τέλος έχυνε την καρδάρα με τους κόπους και τις θυσίες που έκανε όλη την προηγούμενη χρονιά.

Τούτη τη φορά τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά αν και οι κυανόλευκοι έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους μέχρι να πιάσουν κορυφή, καθώς βρίσκονται στη μέση και οι δυο αγώνες που έχουν στο χέρι. Η διαφορά βρίσκεται στον πάγκο και ακούει στο όνομα Σωφρόνης Αυγουστή, που δείχνει να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Υπάρχει και μια λαϊκή μας ρήση που λέει «στη βράση κολλάει το σίδερο», γι’ αυτό και θα αρκεστώ σ’ αυτά τα λίγα προς το παρόν και όπως όλοι, θα περιμένω να δω και τη συνέχεια του «έργου».

Κι αυτό γιατί υπάρχουν άλλες τρεις (τουλάχιστον) ομάδες που φλερτάρουν κι αυτές με την κούπα του πρωταθλητή. ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, όπως τις βρίσκουμε και στον βαθμολογικό πίνακα. Εκείνο που θα τολμήσω να προβλέψω, αλλά και όπως έχουν τα δεδομένα, είναι πως φέτος τα πλέι οφ θα είναι πολύ πιο συναρπαστικά απ’ ό,τι τις τελευταίες χρονιές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ