aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚριτική στην Τσέλσι: «Αξίζει τόσα λεφτά ο Σάλαϊ; - Άστοχη η κίνηση της!»

Κριτική στην Τσέλσι: «Αξίζει τόσα λεφτά ο Σάλαϊ; – Άστοχη η κίνηση της!»

Το ενδεχόμενο μετεγγραφής του Αττίλα Σάλαϊ στην Τσέλσι, η οποία όπως αναφέρουν από χθες τα τούρκικα Μέσα είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της, σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Ρόμπιν Μπέρνερ.

Ο Μπέρνερ ασκεί έντονη κριτική στον Τσέλσι, αναφέροντας ότι ο Σάλαϊ δεν αξίζει τόσα λεφτά, αλλά ένα ποσό κοντά στα €6.000.000 και χαρακτηρίζει ως άστοχη την κίνηση της.

Το δημοσίευμα:

Ο Αττίλα Σάλαϊ αναφέρεται ως η πρώτη μετεγγραφική κίνηση της Τσέλσι στο μετεγγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, με τους «μπλε» να εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν €23.000.000 για την απόκτηση του «Ούγγρου Βαν Ντάικ».

Ποιο είναι όμως το υπόβαθρο της συμφωνίας και, το πιο σημαντικό, θα γινόταν ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που να αξίζει για την Τσέλσι;

Είναι ο Σάλαϊ η απάντηση στα προβλήματα της Τσέλσι;

Η πηγή της είδησης είναι το «CNN Turk», και η πιθανότητα της μετεγγραφής του κεντρικού αμυντικού στη Τσέλσι είναι μεγάλη.

Οι «μπλε» αναμένεται να χάσουν τους Αντόνιο Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα και Αντρέας Κρίστινσεν στο τέλος της σεζόν, αφού τελειώνουν τα συμβόλαια τους. Ενώ το συμβόλαιο του Σίλβα το πιθανότερο είναι να φτάσει στο τέλος του, η ανανέωση των συμβολαίων των άλλων δύο καθυστερεί πολύ, οπότε είναι πολύ πιθανό η αγγλική ομάδα να ψάξει για αντικαταστάτες.

Όσον αφορά την αξία του, ο αλγόριθμος του Football Transfers, ο οποίος μετρά εκατοντάδες στοιχεία και δεδομένα εντός γηπέδου και λαμβάνει υπόψη εξωτερικούς παράγοντες όπως η διάρκεια συμβολαίου και η δυναμικότητα της ομάδας που αγωνίζεται ο παίκτης, υπολογίζουν την αξία του Σάλαϊ γύρω στα έξι εκατομμύρια ευρώ – πολύ κάτω από την τεράστια αμοιβή που η Τσέλσι φέρεται να είναι πρόθυμη να προσφέρει.

Οι ικανότητες του, επίσης, είναι υπό αμφισβήτηση.

Τα δεδομένα του SciSports αναγνωρίζουν ότι ενώ ο Σάλαϊ είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Τουρκίας, οι τρέχουσες επιδόσεις του τον βάζουν κάτω από τον Στίβεν Κόλκερ, ένα ποδοσφαιριστή που οι οπαδοί της Πρέμιερ Λιγκ γνωρίζουν κυρίως χάρη στην παρουσία του στην Τότεναμ και την Κάρντιφ.

Παράλληλα, κοιτάζοντας πόσο καλός θα μπορούσε να γίνει, υπάρχει ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των δυνατοτήτων του και της ικανότητας των νυν παικτών της Τσέλσι Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν και Τιάγκο Σίλβα.

Η Τσέλσι σπάνια κάνει τα κάνει… μαντάρα στη μετεγγραφική αγορά, όπως αποδεικνύει η καλοκαιρινή της δραστηριότητα. Η προσέγγισή τους είναι συνήθως καλά μετρημένη και σε πλαίσια λογικής.

Η υπογραφή του Σάλαϊ για τέτοιου είδους χρήματα θα ήταν εκτός… χαρακτήρα για την Τσέλσι και θα ήταν μια άστοχη κίνηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ