aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚίρζης στο «Goal»: «Περιμένω πάνω από 5 χιλιάδες διαρκείας»

Κίρζης στο «Goal»: «Περιμένω πάνω από 5 χιλιάδες διαρκείας»

Συνέντευξη στους Ιάκωβο Κακουρή, Σίμο Παφίτη και Πανίκο Θεοδοσίου

Για έναν άνθρωπο, ο οποίος περίμενε 16 ολόκληρα χρόνια για να ξεδιψάσει, δεν πρέπει να ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη η διαδικασία άλλου ενός… 90λεπτου για να απαντήσει στα ερωτήματα που κατά καιρούς απασχόλησαν τους Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους. Λίγο έλειψε να παίξουμε και ημίωρη παράταση, αλλά ο συνομιλητής μας ήταν χαρούμενος και ευδιάθετος όσο ποτέ άλλοτε την τελευταία δεκαετία. Ο Νίκος Κίρζης, ο περί ου ο λόγος, αισθάνεται δικαιωμένος που οδήγησε τον Απόλλωνα στον Όλυμπο του ποδοσφαίρου μας, πολύ περισσότερο διότι το έκανε με τον δικό του τρόπο, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε επίσης: Κίρζης στο «Goal»: «Το πιο γλυτζιή και τίμιο πρωτάθλημα»

-Η δυναμική του Απόλλωνα στην προσέλευση κόσμου θα είναι πολύ μεγαλύτερη στο νέο γήπεδο; Οι προσδοκίες σας ποιες είναι;

«Πλέον δεν υπάρχουν οι δικαιολογίες. Οι προσδοκίες οι δικές μου είναι ότι ειδικά φέτος, νέο γήπεδο και πρωταθλητής, πρέπει να κάνουμε ρεκόρ εισιτηρίων.

-Δηλαδή πόσα εισιτήρια διαρκείας;

«Μίνιμουμ πέντε χιλιάδες και πάνω. Αν δεν τα κάνουμε φέτος… Η ζήτηση για τα 29 θεωρεία πολυτελείας ήταν τόσο μεγάλη. Πωλήθηκαν μέσα σε 15 ημέρες. Φίλοι μου, μου λένε ότι δεν ερχόμουν πριν διότι στο Τσίρειο πού να φέρω τα μωρά, αλλά τώρα θα ερχόμαστε. Ξέρω άτομα που θα κάνουν διαρκείας, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ. Εμείς τα τελευταία χρόνια είχαμε το πιο φθηνό διαρκείας, κάναμε τα πάντα για να φέρουμε τον κόσμο μας. Τώρα είναι η ώρα των Απολλωνιστών να πουν ότι θα είμαι εκεί».

-Θεωρείς τους οπαδούς σας λίγο αριστοκράτες;

«Αρέσκει μας παραπάνω να κάνουμε την κριτική και τους προπονητές στις καφετέριες. Τα τελευταία χρόνια μας είπαν ότι “δεν ερχόμαστε γήπεδο γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα”. “Δεν ερχόμαστε γήπεδο γιατί το Τσίρειο δεν είναι καλό. Δεν ερχόμαστε γιατί τούτο το έργο το είδαμε ξανά”, “ξέρουμε πως θα τελειώσει και δεν αντέχουμε να δούμε πάλι το ίδιο”».

-Είναι ενοχλητικό; Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε;

«Ε, είναι, αλλά κάναμε. Το πιάσαμε και σιωπήσαμε».

-Στην έντονη κριτική των Απολλωνιστών μετά από χαμένα πρωταθλήματα, σκέφθηκες ποτέ να παραιτηθείς;

«Ναι, αλλά όχι γιατί μου είπαν κάτι, αλλά γιατί διερωτόμουν αν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Εγώ που προσπαθώ να κάνω τα πράματα σωστά, με τάξη και με μια σειρά και τον σωστό τρόπο, αξίζει να με περιπαίζει ο Α, ο Β και ο Γ;».

-Απάντησες στον εαυτό σου;

«Στον εαυτό μου, ναι. Όταν έρθει και η δικαίωση που ήρθε φέτος και γιατί το κάναμε με τον τρόπο μου και τον τρόπο που πάντα δουλεύαμε, όλα τ’ άλλα…».

Διαβάστε επίσης: Κίρζης στο «Goal»: «Η δυναμική μας στο νέο γήπεδο θα είναι τεράστια»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ