aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚίρζης στο «Goal»: «Ορισμένοι έχουν ψύχωση με τον Πέτρο Κονναφή»

Κίρζης στο «Goal»: «Ορισμένοι έχουν ψύχωση με τον Πέτρο Κονναφή»

Για έναν άνθρωπο, ο οποίος περίμενε 16 ολόκληρα χρόνια για να ξεδιψάσει, δεν πρέπει να ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη η διαδικασία άλλου ενός… 90λεπτου για να απαντήσει στα ερωτήματα που κατά καιρούς απασχόλησαν τους Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους.

Λίγο έλειψε να παίξουμε και ημίωρη παράταση, αλλά ο συνομιλητής μας ήταν χαρούμενος και ευδιάθετος όσο ποτέ άλλοτε την τελευταία δεκαετία. Ο Νίκος Κίρζης, ο περί ου ο λόγος, αισθάνεται δικαιωμένος που οδήγησε τον Απόλλωνα στον Όλυμπο του ποδοσφαίρου μας, πολύ περισσότερο διότι το έκανε με τον δικό του τρόπο, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Το αισθάνεται, το δείχνει, το λέει και ξεχειλίζει από περηφάνια. Ως μπροστάρης σε μια προσπάθεια κι ένα δρόμο με πολλές λακκούβες και πολύ περισσότερες ανηφόρες σε ό,τι αφορά στον μεγάλο στόχο. Πέραν πάσης αμφιβολίας ξημερώνει μια νέα μέρα για τον πρωταθλητή Απόλλωνα.

-Κεφάλαιο Κονναφής: Πέρσι μια συνέντευξη Τύπου σου έγιναν πέντε διαδοχικές ερωτήσεις για τον Πέτρο Κονναφή….

«Ορισμένοι έχουν ψύχωση».

-Τον εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια;

«Αυτό είναι δεδομένο, για τη δουλειά που κάνει τόσα χρόνια».

-Είναι υπεύθυνος για το ποιοι παίκτες θα έρθουν στον Απόλλωνα;

«Ναι, σε συνεργασία με τον εκάστοτε προπονητή. Και για τον προπονητή θα μου δώσει το short list και θα μου πει φυσικά την άποψη του. Μετά, με τον προπονητή, τον Τσόρνιγκερ ας πούμε, αν και με τον συγκεκριμένο ήταν διαφορετικά τα δεδομένα γιατί έπρεπε να φέρουμε 15 παίκτες πέρσι. Ας πούμε με τον Σωφρόνη, θέλαμε 4-5 μετεγγραφές. Ήρθε ο Ντιγκινί, ήρθε ο Νταμπό, ήρθε ο Φιλιώτης, ήρθαν 4-5 παίκτες. Τι θέλουμε Σωφρόνη; Δεξί μπακ; Ορίστε τις επιλογές. Επιθετικός; Ένας, δύο, τρεις αυτές είναι οι επιλογές».

Έχει εν λευκώ τον έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος;

«Εν λευκώ στις διαπραγματεύσεις και στις επιλογές. Το μπάτζετ το καθορίζει η διοίκηση. Στο γιατί τα έχουν μαζί του, δεν μπορώ να το απαντήσω. Ίσως επειδή δεν είναι γέννημα θρέμμα του Απόλλωνα. Αλλά, η δουλειά είναι εκεί και φαίνεται. Ο Απόλλων δεν τερμάτισε κάτω από τρίτος. Τι σημαίνει τούτο; Κάθε χρόνο δεν έχει καλούς παίκτες; Καλούς προπονητές; Συνολικά αν δούμε την τελευταία δεκαετία ο Απόλλων είχε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές απ’ όλες τις ομάδες. Πωλήσεις; Ο Απόλλων στα τελευταία χρόνια έβαλε στα ταμεία του 4.000.000 ευρώ από πωλήσεις παικτών. Και μπορεί αυτό το ποσό να μεγαλώσει».

Ο παροξυσμός για τον Ατίλα Σάλαϊ είναι κοντά στην πραγματικότητα ή είναι παραμύθι;

«Τα βλέπω κι εγώ. Πιστεύω ότι θα έχει μια μετεγγραφή γιατί είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ