Κίρζης: «Κρίσιμες μέρες, ξεκάθαρος ο Σωφρόνης για μετεγγραφές και ανανεώσεις»

Το νέο του «συμπαίκτη» παρουσίασε ο Απόλλων, καθώς ανακοίνωσε συμφωνία με την εταιρεία της Remedica. Παρών και ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Κίρζης, ο οποίος ευχαρίστησε την εταιρεία, αλλά μίλησε και για διάφορα θέματα που απασχολούν τους «γαλάζιους» της Λεμεσού.

Παρευρέθηκε και ο αρχηγός του Απόλλων, Φώτης Παπούλης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι κυανόλευκοι μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, ο οποίος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της εταιρείας και τον Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, τον ανώτατο Εκτελεστικός Διευθυντή της Remedica.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νεοπτολέμου, ο οποίος τόνισε: «Δεν είχαμε μπει ποτέ σαν χορηγοί σε ομάδα. Η όλη προσέγγιση έγινε σε φιλικό περιβάλλον, εξελίχτηκε και μετουσιώθηκε σε συμφωνία μέχρι το 21 και ευελπιστούμε σε συνέχεια. Είναι η πρώτη ποδοσφαιρική εταιρεία που μας προσέγγισε ο Απόλλωνας και αποδείχθηκε μια πολύ καλή ιδέα».

Οι αναφορές του Νίκου Κίρζη:

Για τις μετεγγραφές: «Ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος, έχουν εντοπιστεί κάποιοι στόχοι. Ήδη οι δύο από αυτούς έχουν ενταχθεί στην ομάδα. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες».

Για τη διαιτησία: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί είμαστε οι πρώτοι που φωνάξαμε και στείλαμε επιστολές. Δυστυχώς τα άλλα σωματεία δεν είχαν την ίδια άποψη μαζί μας. Σεβόμαστε, όμως, ως Απόλλωνας τις θέσεις τους. Πιστεύω ότι η θέση του Απόλλωνα ήταν και είναι ξεκάθαρη. Εμείς πιστεύουμε ότι όπως σε κάθε επάγγελμα ο υγείες ανταγωνισμός θα φέρει τη βελτίωση. Με τη κάθοδο ξένων διαιτητών θα μειωθεί η προκατάληψη και θα βελτιωθούν και οι δικοί μας διαιτητές».

Για την εφαρμογή του VAR: «Δεν έχω τις λεπτομέρειες. Είμαι πεπεισμένος, όμως, πως είναι ένα σωστό βήμα προς το μέλλον. Είναι κάτι που το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη. Θα είναι ένα όπλο στο να μειωθεί η προκατάληψη και τα λάθη».

Για τις ανανεώσεις συμβολαίων: «Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές των οποίων λήγουν τα συμβόλαιά τους. Το κάθε πράγμα στην ώρα του. Ξέρουμε την ώρα που θα κινηθούμε, όχι μόνο με έναν, αλλά όλους τους ποδοσφαιριστές».

Για την αποχώρηση του Σελάγια: «Μίλησα μόνο με κάποιο μεταφραστή, δεν μίλησα με κανένα Σεΐχη . Μακάρι να πάει καλά ο Σελάγια και να πάρουν και κάποιον άλλο παίκτη μας όπως ας πούμε τον… Φώτη Παπουλή».

Για τα θετικά σχόλια του Τιμούρ στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Γκολ και Θέαμα»: «Καλοδεχάμενα τα σχόλια, ειδικά όταν προέρχονται από αντίπαλους προπονητές. Έτσι κι αλλιώς εμείς έχουμε την δική μας φιλοσοφία εδώ και 8 χρόνια. Η απόφαση πάρθηκε γιατί ήταν όλοι κερδισμένοι στην εξίσωση».

Για τους τραυματισμούς και τον προγραμματισμό: «Προβληματίζει όλους στον Απόλλωνα, είναι κάτι που το χειρίζεται ο προπονητής. Ταυτόχρονα όμως όλοι θα πρέπει να δώσουν συγχαρητήρια στον προγραμματισμό διότι κάποιοι λέγατε ότι δεν έγινε καλός προγραμματισμός. Οι ποδοσφαιριστές είναι όλοι εκεί, αγωνίστηκαν όλοι και έγινε η αντεπίθεση. Μπορεί ο προγραμματισμός να μην ήταν τόσο άσχημος όσο ορισμένοι λέγατε».

Η αναφορά του Φώτη Παπουλή:

«Πολύ μεγάλη εταιρεία. Είμαστε χαρούμενοι γιατί με την προσπάθεια μας προσελκύουμε τέτοιους συμπαίκτες. Ελπίζω μαζί να πανηγυρίσουμε το καλοκαίρι το πρωτάθλημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ