aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚέρδισε και περιμένει ο Απόλλων, δεν έκανε το «θαύμα» η Νέα Σαλαμίνα

Κέρδισε και περιμένει ο Απόλλων, δεν έκανε το «θαύμα» η Νέα Σαλαμίνα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Κυνήγησε το… όνειρο η Νέα Σαλαμίνα, περιμένει το ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια και Ανόρθωση-ΑΕΚ ο Απόλλωνας! Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε 3-1 των ερυθρολεύκων στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Αμμοχώστου έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους, προσπάθησε για την εξάδα ωστόσο η μπάλα δεν ήταν μοναχά στα πόδια της, και έτσι τερμάτισε στο β’ γκρουπ ενόψει των πλέι οφ.

Από την άλλη, οι κυανόλευκοι παραμένουν στην 4η θέση, ωστόσο έπιασαν τον ΑΠΟΕΛ στους 38 βαθμούς, ενώ βρίσκονται πλέον στο -5 από την κορυφή αναμένοντας το ντέρμπι «αιωνίων» και την πρωτοπόρο «Κυρία» που θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ. Στα αξιοσημείωτα, με φορείο αποχώρησε ο Ελουντού, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι και μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του.

Το ματς…

«Επιθετικός» μπήκε στο παιχνίδι ο Απόλλωνας ο οποίος ήταν καλύτερος και ιδιαίτερα κινητικός, ενώ η Νέα Σαλαμίνα έμοιαζε… μουδιασμένη και έδωσε χώρο στον αντίπαλο. Ο Παπουλής δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις και ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων, και μάλιστα στο 14’ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα δύο ερυθρολεύκων εντός περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ελλαδίτης εκτέλεσε το πέναλτι, ο Κίσσας απέκρουσε ασταθώς και ο Παπουλής με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Οι ποδοσφαιριστές του Πουρσαϊτίδη άρχισαν να… συνέρχονται μετά το πρώτο 25λεπτο και ανέκτησαν την κατοχή, ωστόσο δεν κατάφερα να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Μοναδική κλασσική ευκαιρία από τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 26’ μετά από δυνατό πλασέ τυ Κίνγκσλεϊ, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Δημητρίου που απέκρουσε.

Όσον αφορά στο δεύτερο 45λεπτο, το παιχνίδι είχε… τρελό ρυθμό από την αρχή. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν… φουριόζοι και στο 51’ ο Σίμπσον σκόραρε, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού ο Άγγλος ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 56’ ο Δημητρίου δήλωσε ξανά παρών σε κοντινή προβολή του Κίνγκσλεϊ, ενώ στο 62’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε και έφερε το ματς στα ίσα.

Η χαρά της Νέας Σαλαμίνας δεν κράτησε για πολύ καθώς στο 64’ Ματέι τους… χάλασε το πάρτι και με δυνατό σουτ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του (2-1). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σίμπσον σκόραρε ξανά, όμως το γκολ του σωστά ακυρώθηκε αφού και πάλι ήταν εκτεθειμένος. Ο… τρελός ρυθμός συνεχίστηκε, ο Απόλλωνας στο 90’ σκόραρε και το τρίτο γκολ με τον Σαρδινέρο και πήρε σπουδαίο τρίποντο, μπαίνοντας με… άλλο αέρα στα πλέι οφ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπό, Ροντρίγκες, Μαριάνοβιτς, Μπαραβίκας, Κορέια, Νουρ, Ελουντού (58′ Σιαθάς), Σίμπσον, Κίνγκσλεϊ.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Δημητρίου, Ενσούε, Σελίμοβιτς, Γιούστε, Βασιλείου (90′ Αντωνιάδης), Σατσέτι, Ντένιτς, Ματέι (76′ Περέιρα), Παπουλής (57′ Πίττας), Σαρδινέρο, Μπένσοπ.

Σκόρερ: 63′ Κίνγκσλεϊ (πέναλτι) / 15′ Παπουλής, 64′ Ματέι, 88′ Σαρδινέρο

Κίτρινες: Ροντρίγκες / Μπένσοπ, Σελίμοβιτς, Δημητρίου

Αποβολές:

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

4ος: Ιώαννης Αναστασίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ