aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΚαθάρισε ο Παπουλής για τον Απόλλωνα (pics & video)

Καθάρισε ο Παπουλής για τον Απόλλωνα (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο Απόλλων με άλλη μία καλή εμφάνιση πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΖ, με το στενό σκορ 2-1 να αδικεί τους «γαλάζιους». Το νικηφόρο τέρμα σκόραρε ο Παπουλής στο 74’, ενώ ο Απόλλων με αυτή του νίκη παραμένει στη 4η θέση με 31 βαθμούς. Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Ζακακίου που με 9 βαθμούς παραμένει μία θέση μόνο πιο πάνω από τον «βυθό».

Ο Απόλλων βρήκε τις ευκαιρίες του στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορέσει να ανοίξει το σκορ, ενώ έχασε σταδιακά το ρυθμό του κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Πρώτη ευκαιρία για τους «γαλάζιους» ήταν στο 8’ με ένα σουτ του Σαρδινέρο που πέρασε μόλις έξω, με τον Παπουλή στο 18’ να στέλνει την μπάλα λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κίσσας στη συνέχεις απέκρουσε με ένταση σε δύο συνεχόμενες ευκαιρίες της ΑΕΖ, στο 21’ με τον Βιγιαφάνιε και στο 23’ με τον Ανδρέου. Η τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν για τον Απόλλωνα στο 40’ με εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα που πέρασε μόλις έξω.

Στην πρώτη ουσιαστική φάση της επανάληψης ο Μάγκλιτσα άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα στο 57’, με προβολή σε ασίστ του Μπεντόγια εντός της μικρής περιοχής. Άμεση ήταν όμως η απάντηση της ΑΕΖ, με τον Σάσι να ισοφαρίζει στο 60’, με ασίστ από τον Πάγκαλο.

Στη συνέχεια ο Απόλλων έχασε σωρεία ευκαιριών με την καλύτερη στο 66’ όταν ο Πίεχ προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στο 74’ όμως μίλησε ο Παπουλής, ο οποίος μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Άλεξ ντα Σίλβα σκόραρε και έδωσε το τρίποντο στους «γαλάζιους».

Στην επόμενη αγωνιστική ο Απόλλων αγωνίζεται στο «ΑΕΚ Αρένα» με την ΑΕΚ (3/1), ενώ η ΑΕΖ υποδέχεται την Ανόρθωση την ίδια μέρα.

*Ο Φώτης Παπουλής είχε τη λύση αφού με το γκολ που σημείωσε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Την ίδια ώρα που οι συμπαίκτες του δεν έβλεπαν δίχτυα, αυτός με ωραίο τρόπο σημάδεψε την εστία της ΑΕΖ και σκόραρε. Ο Ελλαδίτης άσος έφθασε στα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ.

*Στο 74’ ο Παπουλής δεν λάθεψε και η συνεργασία του με τον Ντα Σίλβα έφερε το γκολ, με το οποίο ο Απόλλων πήρε τη νίκη. Ήταν ένα γκολ σε σημαντικό χρονικό σημείο και με πολλή αξία αφού αν περνούσε ακόμη λίγος χρόνος, ίσως το άγχος να δυσκόλευε τους γηπεδούχους.

*Η διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου ήταν πολύ καλή. Δεν υπέπεσε σε λάθη που να επηρεάσουν την έκβαση του χθεσινού αγώνα στο Τσίρειο. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, πήρε σωστές αποφάσεις, κράτησε τον έλεγχο και πέρασε θετικά απαρατήρητος.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Κίσσας, Πέδρο, Βινίσιους, Αγγελή, Γκόμες, Κυριάκου, Μπεντόγια (66’ Μπάρμπαρο), Ντα Σίλβα, Παπουλής, Σαρδινέρο (46’ Μάγκλιτσα), Πίεχ (80’ Ρέινολντς).

ΑΕΖ (Δημήτρης Δημητρίου): Σοφρωνίου, Σάσι, Αουρέλιο, Βιγιαφάνιε, Παρασκευά, Κυριάκου, Πάγκαλος, Ελευθερίου (65’ Παπαχριστοφόρου), Οζίας, Κατσής, Ανδρέου (84’ Σκόπλιακ).

Σκόρερ: 57’ Μάγκλιτσα, 74’ Παπουλής / 60’ Σάσι.

Κίτρινες: Πέδρο / Παπαχριστοφόρου.

Αποβολές:  -.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

4ος: Νικόλας Αθανασίου.

Παρατηρητής: Μιχάλης Αργυρού.

Το live της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ