aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚαταλά: «Γιατί όχι; Θα είναι δύσκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα»

Καταλά: «Γιατί όχι; Θα είναι δύσκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα»

Πεπεισμένος ότι ο Απόλλων μπορεί να παλέψει για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στον επαναληπτικό του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Πέμπτη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς δήλωσε ο Νταβίντ Καταλά. Μιλώντας μετά το ισόπαλο 1-1 με τους ερυθρόλευκους στο ντεμπούτο του στον πάγκο των πρωταθλητών Κύπρου τόνισε πως πρέπει να διορθώσουν τα εύκολα λάθη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Οι δηλώσεις του Νταβίντ Καταλά

«Είναι εμφανές ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Τι κρατάτε ως θετικό και τι ως αρνητικό από την πρώτη σας παρουσία στον πάγκο; «Είμαι μόνο μια βδομάδα με την ομάδα. Το θετικό είναι η αφοσίωση των παικτών, θέλουν να αλλάξουν την νοοτροπία. Σίγουρα πρέπει να διορθώσουμε τα εύκολα λάθη όταν κρατούμε τη μπάλα. Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξουμε κάποια πράγματα».

Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης για τον Απόλλωνα; «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Γιατί όχι; Γιατί όχι; Θα είναι δύσκολο σίγουρα, αλλά αυτή η ομάδα έχει την νοοτροπία να κερδίζει. Θα πάμε εκεί για να τα δώσουμε όλα για τους ομίλους του Europa League».

Αμέσως μετά τη διακοπή για νερό στο α’ μέρος ο Απόλλων δέχθηκε το γκολ και στο β’ μέρος μετά τη διακοπή για καπνογόνα, ο Ολυμπιακός έφτιαξε πολλές ευκαιρίες. Πόσο σας προβληματίζει αυτό; «Είναι αλήθεια ότι δεχθήκαμε γκολ μετά το cooling break και πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Για τις ευκαιρίες μετά τα καπνογόνα δεν ξέρω τι συμπέρασμα βγαίνει. Σίγουρα κάναμε λάθη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατούμε περισσότερο τη μπάλα αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Μετά από μια βδομάδα είναι λογικό η ομάδα να κρατά κάποια πράγματα από το παρελθόν. Σαν προπονητής θέλω ασφαλώς και εγώ να αλλάξω κάποια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού».

Ποια είναι τα δυο βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας που θέλετε να περάσετε; «Ένα από αυτά που θέλω να αλλάξω είναι να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο. Χρειάζεται χρόνος γιατί οι παίκτες για περισσότερο από ένα χρόνο έκαναν κάποια άλλα πράγματα πολύ καλά, τώρα πρέπει να τα αλλάξουν. Επίσης θέλω να αλλάξω την κυκλοφορία της μπάλας, πρέπει να “τρέχει” η μπάλα, όχι οι παίκτες. Αλλά το λέω ξανά, είναι μόνο η πρώτη βδομάδα και χρειάζεται χρόνος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ