aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ«Καταιγίδα» η Ομόνοια, χόρεψε Τ(ι)αγκό τον Απόλλωνα (vid & pics)

«Καταιγίδα» η Ομόνοια, χόρεψε Τ(ι)αγκό τον Απόλλωνα (vid & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ουζόχο και Τιάγκο έβαλαν… φωτιά στο ΓΣΠ και πήραν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για την Ομόνοια! Το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα στο γήπεδο της πρωτεύουσας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής με τον 32χρονο Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και τον Νιγηριανό τερματοφύλακα να… αρνείται να δεχθεί τέρμα.

Σε ένα ισοζυγισμένο παιχνίδι καθώς και η ομάδα της Λεμεσού απώλεσε κλασσικές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν μετέτρεψε σε γκολ. Το παιχνίδι πρόσφερε πλούσιο θέαμα και κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το 90… φεύγα, παρόλο που σημειώθηκε μόνο ένα γκολ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η ατμόσφαιρα από τα… παλιά που δημιούργησαν οι φίλαθλοι των πρασίνων, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 11.000. Απρόοπτο τελευταίας στιγμής προέκυψε στις τάξεις των κυανόλευκων της Λεμεσού καθώς ο Εμπιντά υπέστη κάκωση στον μηνίσκο και έμεινε εκτός αποστολής. Τέλος, επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα της Ομόνοιας έκαναν οι Χούμποτσαν και Ανδρέας Κακουλλής που πέρασαν ως αλλαγή στο 71′.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: «Σείστηκε» το ΓΣΠ από τους Ομονοιάτες, ζήτησαν πρωτάθλημα

Το ματς…
Πάθος, σκληρές μονομαχίες και σημεία με… τρελό ρυθμό. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες παρουσίασαν αυτό που λέμε… ελκυστικό ποδόσφαιρο καθώς σημείωσαν σπουδαίες ευκαιρίες αλλά και εξαιρετικές προϋποθέσεις. Η Ομόνοια μπήκε δυναμικά στον αγώνα και έλεγξε πλήρως το πρώτο 25λεπτο, ωστόσο ο Απόλλωνας ήταν αυτός που κατέγραψε κλασσική ευκαιρία στο 18′ όταν μετά από τεράστιο λάθος του Λούφτνερ η μπάλα κατέληξε στον Γιαννιώτα, ο Ελλαδίτης έφυγε μόνος απέναντι από τον Ουζόχο, ωστόσο το πλασέ του κατέληξε μόλις έξω χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Οι πράσινοι στο 20’… απάντησαν με διπλή ευκαιρία καθώς τα δύο διαδοχικά σουτ των Τιάγκο και Ντάρμπισαϊρ κατέληξαν στα σώματα των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά στο γκολ, όμως το κοντινό τακουνάκι του Γκόμες βρήκε σε ετοιμότητα τον Μολ που απέκρουσε ενστικτωδώς. Οι κυανόλευκοι ισορρόπησαν στο τελευταίο 20λεπτο, και δημιουργούσαν ευκαιρίες, κυρίως από στατικές φάσεις, τις οποίες εξουδετέρωσε ο Ουζόχο και η άμυνα των γηπεδούχων.

Όπως άρχισε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο. Μόνο που σε αυτό σημειώθηκε γκολ με το… καλημέρα. Η Ομόνοια στο 50′ άνοιξε το σκορ με τον εκ των διακριθέντων, Τιάγκο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Προηγουμένως προηγήθηκε πλασέ του Εζρά το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Μολ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι στο 57′ κατέγραψαν μοναδική ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, καθώς ο σκόρερ του πρώτου τέρματος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, ο κίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε ξανά ασταθώς όμως ο Ντάρμπισαϊρ από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού προσπάθησαν να… συνέλθουν και κράτησαν μπάλα από εκείνο το σημείο και έπειτα, ενώ στο 58′ ο Γιαννιώτας έκλεψε, μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Ουζόχο που απομάκρυνε. Ο Νιγηριανός κίπερ δήλωσε… παρών και στο 70′ και μάλιστα σε διπλή ευκαιρία των φιλοξενουμένων. Ο Γκακμπέ με κοντινό πλασέ αλλά και με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ουζόχο σε μια μοναδική ευκαιρία, όμως και ο Σελάγια στο 90′ επίσης με κεφαλιά. Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την κατοχή χωρίς όμως να σκοράρει και έτσι το τρίποντο βάφτηκε… πράσινο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Μαυρίας, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσγιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Έζρα (71′ Κακουλλής), Χριστοφή (71′ Χούμποτσαν), Τιάγκο, Ντάρμπισαϊρ (90’+3 Κούσουλος).

Απόλλων (Ιβάν Βουκομάνοβιτς): Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Σελίμοβιτς, Αγκίρε, Χάμπος Κυριάκου, Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας, Πίττας (73′ Σαρδινέρο), Καρ (61′ Γκακμπέ), Σελάγια.

Σκόρερ: 50′ Τιάγκο

Κίτρινες: Μαυρίας, Λούφτνερ / Πίττας, Χάμπος Κυριάκου

Αποβολές:

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου

Β’ Βοηθός: Πέτρος Πέτρου

4ος: Λεόντιος Τράττου

Παρατηρητής Διαιτησίας:  Ανδρέας Γεωργίου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ