aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚαρμιώτισσα - Απόλλων 1-1: Γελάει καλυτερά ο... Νταμπό! (vid)

Καρμιώτισσα – Απόλλων 1-1: Γελάει καλυτερά ο… Νταμπό! (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Και ενώ η Καρμιώτισσα άντεξε στην ασφυκτική πίεση του Απόλλωνα για 98′ λεπτά, και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε το τρίποντο «φιλί ζωής», ο Νταμπό… γέλασε τελευταίος. Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, με δυνατό κοντινό σουτ, νίκησε τον εξαιρετικό σήμερα Τούμπα και έστειλε τους γηπεδούχους ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο 98’ λεπτό με τον Νταμπό, ο Απόλλωνας κατάφερε έστω να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας και να αναρριχηθεί ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 48 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ομόνοια.

Η Καρμιώτισσα από την άλλη, έχασε μέσα από τα χέρια της ένα τρίποντο… φιλί ζωής στην μάχη της για παραμονή στην Ά Κατηγορία. Περιορίστηκε στον ένα βαθμό της ισοπαλίας, ανέβηκε στους 18 βαθμούς και στο -6 από την έξοδο της από την επικίνδυνη ζώνη.

Υπό όποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η Καρμιώτισσα θα ήταν αυτή που θα… πανηγύριζε τον ένα βαθμό της ισοπαλίας και ο Απόλλωνας θα έφευγε απογοητευμένος από το γήπεδο. Με το πως εξελίχθηκε όμως ο αγώνας, η κατάσταση μοιάζει να είναι αντιστρόφως ανάλογη.

Το απόλυτο αφεντικό ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλωνας κόντρα στην Καρμιώτισσα. Η γηπεδούχος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού είχαν τις ευκαιρίες τους, κυρίως με τον Ιωάννη Πίττα, που έφτασε κοντά στο γκολ τρεις φορές. Αρχικά με τις δύο κεφαλιές που έπιασε, και με αποκορύφωμα το πολύ μακρινό σουτ «φωτοβολίδα» που εξαπέλυσε, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τούμπα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και ο Απόλλων μπήκε δυνατά, σταδιακά η Καρμιώτισσα ανέβηκε, έγινε πιο επιθετική απ’ ότι στο πρώτο μέρος και κατάφερε στο 69’ να προηγηθεί στο σκορ με το Ρομό. Οι κυανόλευκοι έβαλαν ασφυκτική πίεση μετά το γκολ των γηπεδούχων. Έκλεισαν την ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών στα καρέ της και απειλούσαν διαρκώς, βρίσκοντας όμως μπροστά του τον εξαιρετικό Τούμπα. Ο Κύπριος τερματοφύλακας ιδαίτερα στη φάση του 82’ στην κεφαλιά του Ρομπέρζ, έκανε τρομερή επέμβαση. Στο 90+8’ όμως ο Γάλλος Νταμπό δεν του άφησε περιθώρια, με πολύ δυνατό σουτ τον νίκησε και ισοφάρισε σε 1-1. Αμέσως, με την επίτευξη του γκολ, ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή σφύριξε το τέλος του αγώνα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καρμιώτισσα (Χρύσης Μιχαήλ): Τούμπας, Χριστοφή (73′ Στυλιανού), Μπαράνοφ, Πέρεζ, Ευσταθίου, Ρέινολντς, Νεοφύτου (63′ Μπαργκάν), Βαλέντε, Ι.Σάσι, Χατζηβασίλης (63′ Χρίστου), Ρομό.

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Μαλεκκίδης, Χάμπος, Ντένιτς (81′ Μπένσοπ), Γιαννιώτας (57′ Παπουνασβίλι), Πίττας, Μπίσεσβαρ, Ντιγκινί.

Σκόρερ: Ρομό 69′ / –

Κίτρινες: Τούμπας / Γιούστε, Πέδρο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος: Τσούκκας Αβραάμ.

VAR: Σωτηρίου Λόύκας.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

TΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη παιχνιδιού.

2′ Ο Πίττας ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή και φάουλ σε ευνοϊκή θέση για τους φιλοξενούμενους.

3′ Εκτελεί ο Μπίσεσβαρ, η μπάλα στο τείχος και κόρνερ.

9′ Από κόρνερ του Πέδρο η μπάλα καταλήγει στον Χάμπο που βρίσκεται εκτός περιοχής, κάνει το μακρινό μονοκόματο σουτ, φεύγει έξω η μπάλα.

20′ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, από σέντρα του Γιαννιώτα ο Πίττας έπιασε την κεφαλιά, με τον Τούμπα να μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια.

21′ Μακρινό σουτ του Μαλεκκίδη, δεν ανησύχησε ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας.

25′ Βάζει πίεση στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων, χωρίς όμως να καταφέρνει να απειλήσει.

31′ Σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Ντιγκινί παίρνει την κεφαλιά ωστόσο η μπάλα φεύγει ψηλά αουτ.

35′ Νέα σέντρα του Ντιγκινί, ο Πίττας ξανά κάνει την δυνατή κεφαλιά, και πάλι έξω.

36′ Από πολύ μακρινό σημείο ο Πίττας εξαπολύει «φωτοβολίδα», τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τούμπα η μπάλα.

40′ Πολύ όμορφη κίνηση από τον Ντιγκινί, που πέρασε ανάμεσα από δύο, το συρτό σουτ του όμως ήταν αδύνατο, μάζεψε εύκολα ο τερματοφύλακας.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

48′ Πολύ μεγάλη επέμβαση του Τούμπα, σε κεφαλιά του Γιούστε μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο.

50′ Ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας είναι στο έδαφος, χτύπησε στην προηγούμενη φάση, στην προσπάθεια να σώσει την εστία του από την κεφαλιά του Ισπανού. Συνεχίζει κανονικά.

57′ Πρώτη αλλαγή στον αγώνα, Παπουνασβίλι στη θέση του Γιαννιώτα.

62′ Με περισσότερη επιθετική διάθεση, απ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο η Καρμιώτισσα.

63′ Διπλή αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Χατζηβασίλης και Νεοφύτου εκτός, εντός οι Χρίστου και Μπαργκάν.

66′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, στον Γιούστε για φάουλ στον Ρομό.

67′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, από εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν, ο Πέρεζ έρχεται από πίσω και από πολύ καλή θέση παίρνει την κεφαλιά, την στέλνει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου.

69′ ΓΚΟΛ Παίρνει προβάδισμα η Καρμιώτισσα με τον Ρομό. Από πολύ ωραία ενέργεια του Σασί και πάσα του Χρίστου, ο Βενεζουελάνος έφυγε απέναντι από τον Δημητρίου και τσίμπησε την μπάλα, στέλνοντας την στα δίκτυα.

73′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Χρύση Μιχαήλ, εκτός ο τραυματίας Χριστοφή, στη θέση του ο Στυλιανού.

74′ Φάουλ σε πολύ καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή κερδίζει ο Ντιγκινί από τον Στυλιανού.

74′ Διπλή αλλαγή και για τον Απόλλωνα, Νταμπό και Ματέι στις θέσεις των Χάμπου και Πίττα.

75′ Ο Πέδρο εκτελεί, στο τείχος η μπάλα.

76′ Σε νέο τετ α τετ έφυγε ο Σάσι, πρόλαβε ο Δημητρίου και απομάκρυνε σε πλάγιο.

78′ Εκτός περιοχής σουτ του Παπουνασβίλι, απελπιστικά ψηλα αουτ η μπάλα.

81′ Φουλ επίθεση απο τον Γιάννη Πετράκη, Μπένσοπ στη θέση του Ντένιτς.

82′ Νέα τρομερή επέμβαση του Τούμπα, σε κοντινή κεφαλιά του Ρομπέρζ, ο Κύπριος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

85′ Κεφαλιά του Μαλεκκίδη μετά από κόρνερ του Πέδρο, ψηλά έξω η μπάλα.

85′ Κίτρινη στον Τούμπα για καθυστέρηση.

86′ Ασφυκτική πίεση του Απόλλωνα στα τελευταία λεπτά, αντέχει η Καρμιώτισσα.

88′ Κίτρινη κάρτα στον Πέδρο για σκληρό φάουλ στον Μπαργκάν.

90+3′ Κίτρινη κάρτα στον Μπαργκάν.

90+5′ Διπλή αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Μ.Σάσι και Σάββα στις θέσεις των Βαλέντε και Μπαργκάν, που πέρασε πριν από λίγο στο γήπεδο.

90+8′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, που ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Νταμπό με πολύ δυνατό κοντινό σουτ. Σώζουν τον βαθμό της ισοπαλίας οι φιλοξενούμενοι σε δραματικό φινάλε.

Τέλος του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ