aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚαλύτερα δεν θα μπορούσαν να ήταν τα δεδομένα

Καλύτερα δεν θα μπορούσαν να ήταν τα δεδομένα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καλύτερα δεν θα μπορούσαν να ήταν τα δεδομένα στον Απόλλωνα αυτή την περίοδο. Σε αντίθεση με πέρσι, φέτος όλα κυλούν όπως προβλέπει ο προγραμματισμός. Μετά το αίσιο τέλος που είχε η περίπτωση με τον Ζοάο Πέδρο, χθες ανακοινώθηκε η καταρχήν συμφωνία με τον 29χρονο (06.07.1987) Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Έντσον Ενρίκε Ντα Σίλβα.

Το τέταρτο μετεγγραφικό απόκτημα των κυπελλούχων έχει συμμετοχές σε πολλές ομάδες της Πορτογαλίας, όπως οι Φιγκουϊρένσε, Μπελενένσες, Ακαδέμικα, Ρίο Άβε και Λεϊρία, ενώ αγωνίστηκε στην Μποταφόγκο της Βραζιλίας, όπως και στην Εθνική U-20 της πατρίδας του. Τελευταία του ομάδα η Σλάβεν Μπελούπο της Τσεχίας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε τις τρεις προηγούμενες σεζόν με 65 συμμετοχές (55 ως βασικός) και 2 τέρματα.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και αφού περάσει με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις τότε θα επικυρωθεί η συνεργασία. Απομένει τώρα η απάντηση του Φρέιρ στην πρόταση που του έγινε για να συμπληρωθεί το παζλ με τους στόπερ. Ο Βραζιλιάνος φαίνεται πως είναι θετικός και απέμεινε μονάχα η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας μαζί του.

Αν πάντως κάτι δεν πάει καλά με τον Φρέιρ, οι κυανόλευκοι έχουν άλλους στόπερ στα υπόψη τους στην προσπάθειά τους συμπληρώσουν τις θέσεις στο κέντρο της άμυνας. Πρόκειται για νευραλγικές θέσεις και η τεχνική ηγεσία δίνει έμφαση αφού επιθυμεί σε βελτίωση της αμυντικής γραμμής, η οποία πέρσι δεν είχε και την πιο σταθερή απόδοση. Σε κάποια παιχνίδια δέχονταν εύκολα γκολ, μένοντας έτσι και ο Βάλε εκτεθειμένος. Και από τη στιγμή που ο πήχης θα ανέβει, επιβάλλεται και η βελτίωση του αμυντικού μηχανισμού.

Η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση, μετά και τη νέα προσθήκη στην άμυνα νιώθουν πως όλα βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Ειδικότερα, η θετική εξέλιξη με τον Πέδρο, κατέδειξε πως ο Απόλλων ήθελε τον ποδοσφαιριστή και μπόρεσε να τον κάνει δικό του. Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός «έγραψε» μιαν εξαιρετική περίοδο, στην πρώτη του χρονιά στον Απόλλωνα και ήταν από τους πιο συνεπείς και πιο χρήσιμους ποδοσφαιριστές του συνόλου.

Είτε ως ακραίος επιθετικός είτε παίζοντας στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Πέδρο έκανε σπουδαία παιχνίδια και δικαιολογημένα όλοι στην ομάδα τον ήθελαν και στη νέα σεζόν. Ο 30χρονος θα φορά τα κυανόλευκα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Πέδρο Εμανουέλ τον έφερε πέρσι στον Απόλλωνα και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Τεράστιο προσόν του η αγωνιστική πειθαρχία, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν ξεφεύγει από τις εντολές και το πλάνο του προπονητή. Ο Πέδρο είχε συνολικά τη σεζόν που πέρασε συμμετοχές σε 44 επίσημα παιχνίδια του Απόλλωνα σε όλες τις διοργανώσεις.

Πολύ πιο έτοιμος ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα

Πολύ πιο έτοιμος θα είναι ο Απόλλων όταν θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (28 Ιουλίου) σε σύγκριση με πέρσι, όταν αντιμετώπισε τη Σαξάν πολύ πιο νωρίς (2 Ιουλίου).

Ξέχωρα από τα τέσσερα φιλικά που θα δώσουν οι κυανόλευκοι στο διάστημα της προετοιμασίας στην Ουγγαρία, θα αντιμετωπίσουν στις 21 Ιουλίου τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Για την ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ θα είναι το τελευταίο τεστ πριν από την πρώτη επίσημη ευρωπαϊκή αναμέτρησή τους. Στη Θεσσαλονίκη θα φανούν και τα τελικά πλάνα του τεχνικού του Απόλλωνα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ