aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚαι ξαφνικά… σκοτάδι!

Και ξαφνικά… σκοτάδι!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Και όμως συμβαίνει στην Κύπρο, λίγο πριν από την έλευση του 2020! Διαιτητής, βοηθοί και παρατηρητές που δεν βλέπουν πρόβλημα φωτισμού παρά μόνο με την πάροδο δύο λεπτών παιχνιδιού και ένας κανονισμός που δεν τηρείται επειδή υπάρχει σκέψη για ένσταση. Ούτε καν ένσταση. Για δύο λεπτά λοιπόν παίχτηκε ποδόσφαιρο στο «Στέλιος Κυριακίδης» χθες, ανάμεσα στην Πάφος FC και τον Απόλλωνα. Όσο για τα άλλα 88’ συν καθυστέρηση θα συνεχιστούν στις 12 Φεβρουαρίου. Το παιχνίδι σταμάτησε λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού και αφού καταβλήθηκε προσπάθεια περίπου μίας ώρας για αποκατάσταση του προβλήματος, ο διαιτητής του παιχνιδιού Γιώργος Νικολάου αποφάσισε την οριστική διακοπή.

Περίπου δύο ώρες μετά, η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως επειδή ο Απόλλων την ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι: «Προτίθεται να καταχωρήσει ένσταση ως προς το ποιος φέρει την ευθύνη για την έλλειψη επαρκούς φωτισμού στο στάδιο, η ομοσπονδία δεν μπορεί να εφαρμόσει την προκήρυξη και να ορίσει τη διεξαγωγή του αγώνα την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (σ.σ.: σήμερα).

Έτσι, η ΚΟΠ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00 με το ίδιο φύλλο αγώνα. Στην ομοσπονδιακή ανακοίνωση σημειώνεται ότι η πιο πάνω ημερομηνία είναι η πρώτη ελεύθερη, αφού εντός Ιανουαρίου καθώς και την πρώτη Τετάρτη Φεβρουαρίου Πάφος FC και Απόλλων έχουν υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ασφαλώς, εγείρονται πολλά ερωτήματα γύρω από όσα διαδραματίστηκαν χθες. Όπως για παράδειγμα γιατί άρχισε το παιχνίδι, αφού το πρόβλημα ήταν ορατό από προηγουμένως. Επίσης, γιατί να μην τηρηθεί η προκήρυξη και αν όντως καταθέσει ένσταση ο Απόλλων και δικαιωθεί, να πάρει το ματς μέσω του αθλητικού δικαστή;

Επίσης, σε περίπτωση που ποδοσφαιριστές που είναι εγγεγραμμένοι στο φύλλο αγώνος είτε αποχωρήσουν τον Ιανουάριο είτε για οποιονδήποτε λόγο δεν αγωνιστούν θα αντικατασταθούν από άλλους παίκτες του φύλλου αγώνος και θα μετρήσουν ως αλλαγές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ