aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥKαι πάλι νικητής ο Πέδρο

Kαι πάλι νικητής ο Πέδρο

O Πέδρο Εμάνουελ του Απόλλωνα Λεμεσού αναδείχθηκε Προπονητής του Μήνα και για τον Απρίλιο.

Είναι ο πρώτος που κερδίζει το Έπαθλο δύο φορές και μάλιστα συνεχόμενες.

Αναλυτικά:

Η πρόκριση του Απόλλωνα στον τελικό του Κυπέλλου Coca Cola, αλλά και η μόλις μία ήττα επί συνόλου επτά αγώνων (πέντε πρωταθλήματος, δύο κυπέλλου), εκτιμήθηκαν δεόντως από τους προπονητές των 12 ομάδων που συνεχίζουν στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, οι οποίοι ανέδειξαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Πέδρο Εμάνουελ ως Προπονητή του Μήνα, τη φορά αυτή για τον Απρίλιο. Στη δεύτερη θέση  ισοβάθμησαν οι Τόμας Κρίστιανσεν της ΑΕΚ και Βλάνταν Μιλόγεβιτς της Ομόνοιας, μπροστά από τον Ντανίλο Ντόντσιτς του Εθνικού Άχνας.

Μοναδική ήττα του Απόλλωνα τον Απρίλιο ήταν από την Ομόνοια εντός έδρας, ενώ πέρα από την πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ, η ομάδα της Λεμεσού μέτρησε στο πρωτάθλημα μία νίκη (επί της Νέας Σαλαμίνας) και τρεις ισοπαλίες (με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ανόρθωση).

Στο έπαθλο Προπονητής του Μήνα, που εισήγαγε ο Σύνδεσμος Προπονητών τον περασμένο Δεκέμβριο, κάθε προπονητής επιλέγει ελεύθερα τρεις συναδέλφους του, βαθμολογώντας τους με πέντε, τρεις και ένα βαθμό. Στο τέλος της σεζόν όποιος προπονητής κερδίσει πιο πολλές φορές τον τίτλο, θα αναδειχθεί Προπονητής της Χρονιάς, ενώ σε περίπτωση ίσων μηνιαίων βραβεύσεων, θα προσμετρηθούν οι ψήφοι των ισοψηφησάντων σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η ανάδειξη θα γίνει στο πλαίσιο των Ετήσιων Βραβεύσεων του Συνδέσμου Προπονητών, στις 19 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ