aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚαι ο Απόλλων το... βιολί του!

Και ο Απόλλων το… βιολί του!

Μεστός, σοβαρός, νικητής! Ο Απόλλων έφτασε στην 8η φετινή νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να αντικαταστήσουν κάθε συμπαίκτη τους και πρωτίστως, να εκμεταλλευτούν κάθε ολιγωρία των αντιπάλων, «χτυπώντας» σε καθοριστικά σημεία.

Η χθεσινή νέα επιτυχία με 3-1, ήταν ακριβώς η επιβεβαίωση του ποιοτικού πλουραλισμού και του εύρους της εμβέλειας που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ο Στορ άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό και ο Ψύχας που «υπέγραψε» το τρίποντο στο 80ό λεπτό, προστέθηκε επίσης στη λίστα των σκόρερ στην τρέχουσα σεζόν. Ενδιάμεσα και πιο συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό, ο Νταμπό πίστωσε το τρίτο γκολ στο λογαριασμό του.

Οι κυανόλευκοι, έδειξαν συμπεριφορά οργανωμένης, πειθαρχημένης και σοβαρής ομάδας που με υπομονή και ψυχραιμία, έκαναν τελικά τα δύσκολα να κυλήσουν (σχεδόν) όμορφα σε απόλυτη επιτυχία, ανανεώνοντας την παραμονή στην κορυφή. Με λίγα κενά διαστήματα και συγκέντρωση στο παιχνίδι του, ο Απόλλων το «καθάρισε» και… ουσιαστικά βλέπει πλέον μπροστά και πιο συγκεκριμένα το ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας με αντίπαλο την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η ΠΑΕΕΚ αξιόμαχη, πάλεψε, κυνήγησε το καλύτερο, όμως υπέκυψε φυσιολογικά σε ανώτερο αντίπαλο, παραμένοντας στο προτελευταίο σκαλοπάτι με 8 βαθμούς. Παρά το γεγονός πως μείωσε στο 27ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Μπάμπιτς (2-1), γενικώς δεν ανίχνευσε τους τρόπους ώστε να γίνει επικίνδυνη και κυρίως να καρδιοχτυπήσει τον Γιοβάνοβιτς. Με όπλο τη φιλοτιμία των ποδοσφαιριστών και με ελάχιστες καλές προσπάθειες που προέρχονταν κυρίως με ατομικές ενέργειες, δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο.

«Δεν έχω κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές», είπε ο Σεργίδης, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τους Μασέδο και Τσόσιτς, οι οποίοι όπως είπε δεν κρύφτηκαν στο φυσικοθεραπευτήριο και αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με μία προπόνηση. «Ήρθαμε σε αυτή την κατηγορία να κάνουμε την προσπάθεια μας. Και από αυτά τα παιχνίδια να μάθουμε».

Δίκαιη πέρα για πέρα λοιπόν η νίκη των κυανόλευκων αφού είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, έφτασαν σε τρία γκολ και κάλλιστα θα μπορούσε η επιτυχία τους να ερχόταν πιο άνετα απ’ ό,τι καταδεικνύει το αποτέλεσμα, με τον Τσόρνιγκερ να σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το πώς καταφέραμε άλλη μία φορά να αναπληρώσουμε τους απόντες, όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Κάναμε αλλαγές για να δώσουμε περισσότερη ενέργεια. Αυτό θέλω να βλέπω, όταν παίκτες είναι εκτός και κάποιοι τους αντικαθιστούν να τα δίνουν όλα.

Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να το τελειώσουμε πιο νωρίς, σε κάποια σημεία μας στοίχισε η τελική πάσα. Το γήπεδο δεν είναι το κατάλληλο για να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε, αυτό πρέπει να το δούμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ