aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΙσπανία: Φορολογικά εγκλήματα και ξέπλυμα με αναφορά στον Απόλλωνα!

Ισπανία: Φορολογικά εγκλήματα και ξέπλυμα με αναφορά στον Απόλλωνα!

Κύριο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης είναι υποθέσεις για φορολογικά ζητήματα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ισπανικής Αστυνομίας και του τμήματος φορολογίας της χώρας. Μάλιστα, στο σκάνδαλο που έφεραν στο φως δημοσιεύματα στην Ισπανία γίνεται αναφορά και στον Απόλλωνα Λεμεσου.

Συγκεκριμένα τόσο ο μάνατζερ του Στέφαν Γιόβιτς (αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης), Φαλί Ραμαντανί όσο και ο συνεργάτης του Νικολά Νταμιάντ αλλά και άλλοι μάνατζερ κατηγορούνται για υποτιθέμενη νομιμοποίηση εσόδων με παράνομες δραστηριότητες ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της El Pais:

«Υποσχέθηκαν σε νεαρά ταλέντα από το σέρβικο, το ρουμάνικο και άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ότι θα μετακινηθούν σε μεγάλους συλλόγους. Μέσω του Απόλλωνα και ενός περίπλοκου εταιρικού πλαισίου που η ίδια κυπριακή ομάδα διαδραμάτισε κατάφερε να εξασφαλίσει ότι τα οφέλη που θα αποκτήσουν οι εκατομμυριούχοι δεν θα φορολογούνταν. Το τελευταίο βήμα της φοροδιαφυγής και το ξέπλυμα χρήματος έγινε σε βίλλες στην Μαγιόρκα.

Οι πράκτορες της UCO (Κεντρικής Επιχειρησιακής Μονάδας) σε συνεργασία με την Europol ασχολήθηκαν εκτενέστερα με το θέμα «Λάνιγκαν» και εξετάζουν πέντε μάναντζερ που κατηγορούνται για φορολογικά εγκλήματα και υποτιθέμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ύψους 10 εκατομμυρίων ευρών. Μεταξύ αυτών τόσο ο μάνατζερ του Γιόβιτς (αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης), Φαλί Ραμαντανί αλλά και ο συνεργάτης του, Νικολά Νταμιάντ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Αστυνομία ζήτησε την τεκμηρίωση από πολλές ομάδες ισπανικής πρώτης και δεύτερης κατηγορίας για την υπογραφή των παικτών που εκπροσωπούνταν από τον Ραμαντανί. Πρόκειται για συμβόλαια σπουδαίων και αναγνωρισμένων παικτών σ’ όλη την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων του Γιόβιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), του Νικολά Καλίνιτς, του Στέφαν Σαβίτς (αμφότεροι της Ατλέτικο Μαδρίτης), του Γιόβετιτς, του Κονοπλιάνκα (Σεβίλλη), του Μουσόντα (Μπετίς), του Σεφέροβιτς και του Ραντότζα (Σέλτικ), του Κορϊτς (Σπόρτινγκ ντε Χιχόν), του Σκόποβιτς (Μάλαγα), του Σαντίκου (Λεβάντε) και του Ζντσελάρ (Μαγιόρκα). Ωστόσο, οι πηγές που υποβλήθηκαν σε διαβούλευση τονίζουν στην “El Pais” ότι καμία από τις ομάδες που έχουν ζητηθεί τεκμηρίωση ή οι φορείς που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους δεν εμπλέκονται στις εικαζόμενες παρατυπίες που εντοπίστηκαν

Η έναρξη της επιχείρησης “Λάνιγκαν” χρονολογείται από το 2017, όταν η Αστυνομία ανίχνευσε ότι ο Ραμαντανί και ο Νταμιάντ, ο οποίος ελέγχει τον αθλητικό οργανισμό που εκπροσωπεί την Lian Sports είχε αγοράσει ένα πολυτελές διαμέρισμα, καθώς και γη για να χτίσει κι άλλο σπίτι στην πόλη της Μαγιόρκας. Μέσω ενός πολύπλοκου εταιρικού πλαισίου για την απόκρυψη της πραγματικής κυριότητας των ακινήτων, σύμφωνα με σημείωμα που δημοσιεύθηκε αυτή την Τρίτη. Οι πράκτορες του UCO προέβησαν από την εποχή εκείνη σε παρακολούθηση της διαδικασίας και της διεθνούς προέλευσης των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν για τέτοιες αγορές έως ότου αποκάλυψαν ότι οι δύο υπόπτους υποτίθεται ότι αποτελούν μέρος της.

Από το 2017, το έτος κατά το οποίο άρχισε η έρευνα, οι ερευνητές εισήγαγαν στην Ισπανία ποσό μεγαλύτερο από 10 εκατομμύρια ευρώ τόσο για την απόκτηση ειδών πολυτελείας όσο και για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου διαβίωσης.

Αυτή τη στιγμή, η Αστυνομία έχει κάνει εκατό απαιτήσεις τεκμηρίωσης σε πολλαπλούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, εταιρείες και δικηγορικά γραφεία σε έντεκα ισπανικές επαρχίες για την υπογραφή παικτών και από τους δύο εκπροσώπους. Με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, πριν από δύο εβδομάδες, ο Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς υπέβαλε καταγγελία κατά των υποτιθέμενων εμπλεκομένων μερών στο εθνικό δικαστήριο. Η δικαστής Μαρία Ταρδόν εξουσιοδότησε τα αρχεία την περασμένη εβδομάδα για την κατοικία των ερευνών και στην έδρα επιχειρήσεων πολλών φορέων του δικτύου και σε δικηγορικό γραφείο της Βαρκελώνης».

Δείτε ΕΔΩ αυτούσιο το δημοσίευμα της El Pais.

Η αναφορά της φημισμένης ιστοσελίδας, France Football στον Απόλλωνα:

«Ο Απόλλων χρησιμοποίησε τις μεταφορές “φάντασμα”;

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πράκτορες ήταν μέρος ενός οργανισμού που πραγματοποίησε πλασματικές μεταφορές για να αυξήσει την τιμή των παικτών και να αποφύγει την πληρωμή φόρων σε ορισμένες χώρες. Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο, οι πράκτορες υποψήφιων ποδοσφαιριστών θα είχαν χρησιμοποιήσει τον Απόλλωνα Λεμεσού για να πραγματοποιήσουν αυτές τις “μεταφορές φάντασμα”.

Αυτές οι μεταφορές φέρονται να αποκαλύπτονται χάρη σε έγγραφα που αποκαλύπτονται από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινώς γνωστά ως Football Leaks, δήλωσαν οι αρχές του κράτους.

Μεταξύ των συλλόγων που θα είχαν ερωτηθεί στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που ονομάστηκε ως “Λάνιγκαν” είναι μεταξύ άλλων η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Θέλτα. Τέλος, η έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στους αντιπροσώπους και όχι στους σχετικούς συλλόγους ή στους παίκτες»

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ