aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΙωάννης Πίττας: Η αθόρυβη κίνηση-λαχείο

Ιωάννης Πίττας: Η αθόρυβη κίνηση-λαχείο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αποκτήθηκε με δανεισμό από τον Απόλλωνα λίγο πριν από την εκπνοή της περασμένης καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου, συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου. Με στόχο να προσφέρει άλλη μία επιλογή στην επιθετική γραμμή. Το όνομα του Ιωάννη Πίττα, για τον οποίον ο λόγος, δεν έπαιξε δυνατά στα ρεπορτάζ και δεν προκάλεσε αίσθηση στις τάξεις του κόσμου της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Σήμερα ωστόσο, σχεδόν εφτά μήνες μετά, δικαιώνει πέρα για πέρα τους βυσσινί για την επιλογή τους.

Ο Κύπριος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις. Πέτυχε δέκα γκολ, έξι στο πρωτάθλημα και τέσσερα στο κύπελλο. Συνέβαλε έτσι στην αποκόμιση σημαντικών βαθμών, μα και στην πορεία ώς τα ημιτελικά του δεύτερου τη τάξει θεσμού του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η συνολική του παρουσία στην Ένωση κρίνεται αρκετά καλή, αν και εντάχθηκε στις τάξεις της δίχως να βρίσκεται στην καλοκαιρινή προετοιμασία της (ήταν στον Απόλλωνα). Πήρε αμέσως φανέλα βασικού, πείθοντας τον τότε προπονητή των βυσσινί, Αντρέ Πάους, για την αξία του. Αργότερα, κέρδισε την εμπιστοσύνη και του αντικαταστάτη του Ολλανδού τεχνικού, του Δανού Κάριτ Φελκ.

Έτσι, έφτασε στις 32 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, εκ των οποίων ήταν βασικός στις 24, μετρώντας 2.253 λεπτά. Γεγονός που τον καθιστά πανέτοιμο ενόψει των προκλήσεων της επόμενης σεζόν, κατά την οποία θα επιστρέψει στον Απόλλωνα, με στόχο να κερδίσει θέση στο έμψυχο δυναμικό του.

Προς το παρόν, παραμένει συγκεντρωμένος στην προσπάθεια της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου για σωτηρία. Η ομάδα του παραμένει στην ανεπιθύμητη προτελευταία θέση και θα επιχειρήσει ανατροπή δεδομένων στις εναπομείνουσες τρεις αγωνιστικές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ