aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η συνέχεια μιας τρελής-τρελής χρονιάς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κανόνας: Στον αθλητισμό όταν δεν αγωνιστείς με σοβαρότητα, συγκέντρωση και πάθος, φλερτάρεις με την αποτυχία, ακόμα και αν τα προγνωστικά είναι συντριπτικά με το μέρος σου.

Παράδειγμα Νο1. Δεν ξέρω τι ίσχυσε χθες (14/02) στο ΓΣΠ για την Ομόνοια, η οποία ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου από τη Δόξα με 2-3. Υπερβολική αυτοπεποίθηση, απόρροια των θετικών αποτελεσμάτων από την ημέρα που ανέλαβε ο Ιβάιλο Πέτεφ; Χαλάρωση λόγω της ετικέτας του φαβορί; Αν πιστέψουμε τον βοηθό προπονητή της, Αλέξι Ζελιάσκοφ, μάλλον υποτίμηση.

Ωστόσο, ένα δεδομένο είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να μην μπήκε στο γήπεδο το «τριφύλλι». Δεύτερο κρατούμενο η αργοπορημένη αντίδραση σε συνδυασμό με την ατυχία (αυτογκόλ στο πρώτο γκολ που δέχτηκε, τέρμα από σπόντα στο δεύτερο, ευκαιρίες με δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο), που φέρνουν το «τριφύλλι» σε δύσκολη θέση.

Διότι στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης στο Μακάρειο, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ανατραπεί το σκορ, ενώ αν η Ομόνοια δεν πάρει προβάδισμα 0-3, θα είναι στην τσίτα ώς το σφύριγμα της λήξης (με 2-1 προκρίνεται η Δόξα). Είναι δηλαδή ορατός ο κίνδυνος να χάσει την ευκαιρία για διάκριση μέσω του μοναδικού τίτλου που μπορεί να διεκδικήσει στην τρέχουσα σεζόν.

Παράδειγμα Νο2. Υπάρχει πιο απτό από την ψεσινή σούπερ-έκπληξη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»; Ο επίδοξος πρωταθλητής και εντυπωσιακός Απόλλων ηττήθηκε 0-1 από τον Οθέλλο! Μόνο και μόνο η ατάκα του Σωφρόνη Αυγουστή, «αφού μας αρέσουν τα δύσκολα», φανερώνει την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση του αγώνα από τους ποδοσφαιριστές του. Το καλό νέο για τους κυανόλευκους είναι ότι υπάρχει επαναληπτικός στο Τσίρειο.

Πέρα από τα χθεσινά αποτελέσματα, όμως, προσέξτε τι συμβαίνει από την αρχή της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης του κυπριακού ποδοσφαίρου. Στην α’ φάση, η ΑΕΛ αποκλείστηκε από την Αγία Νάπα, η Αλκή από το Παραλίμνι και ο Εθνικός από τον Οθέλλο. Επίσης, η Ανόρθωση τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ξυλοτύμπου. Στη β’ φάση, το Παραλίμνι νίκησε την Πάφος FC στο πρώτο παιχνίδι και η Ανόρθωση δυσκολεύτηκε απέναντι στην Αγία Νάπα. Τι έγινε, ρε παιδιά; Βάλθηκαν τα αουτσάιντερ να βάλουν φωτιά στο κύπελλο;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ