aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ σέξι «Αμαζόνα» του Θρύλου και «Iron Woman» του Crossfit (pics & vid)!

Η σέξι «Αμαζόνα» του Θρύλου και «Iron Woman» του Crossfit (pics & vid)!

Την γνωρίσαμε πριν πολλά χρόνια ως μία πανέμορφη «Ολυμπιονίκη». Τα τρία τελευταία χρόνια την καμαρώνουμε στην Κύπρο ως περήφανη «Αμαζόνα». Η πρώην άσος του Πανελληνίου και νυν λίμπερο του Prestige Απόλλωνα Θέλμα Χριστοφόρου, πότε με μπλε γλώσσα και χείλια, πότε με μπλε κορδελάκι στα μαλλιά, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχημένης πορείας της νταμπλούχου ομάδας της Λεμεσού, ενώ παράλληλα διαπρέπει και στο Crossfit.

Αυτά στο φιλέ, γιατί με το που φοράει την εντυπωσιακή «στολή» του Crossfit μεταμορφώνεται σε… Iron Woman. Μία γυναίκα με καλοσμιλεμένο κορμί, που ξέρει να φτάνει στα όριά της, που «λιώνει» στην προπόνηση και δεν τα παρατάει ποτέ.

Μια δυναμική γυναίκα που παράλληλα με την θηλυκότητα της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις «δικές της πλάτες», σηκώνοντας μάλιστα το ένα φορτίο μετά το άλλο.  Όπως ακριβώς έκανε πρόσφατα σε αγώνες Crossfit στο Βερολίνο και σκαρφάλωσε τελικά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος της.

Ένα από τα πέντε παιδιά (Στέλλα, Γεωργία, Ιωάννα, Λουκάς) της οικογένειας Χριστοφόρου, η όμορφη Θέλμα ξέρει να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της, με την αύρα που εκπέμπει στο πέρασμά της. Εδώ και χρόνια τα έχει «βρει» με τον εαυτό της, τον οποίο πλέον φροντίζει με… ευλάβεια, ξέρει να λέει «όχι» σε ότι δεν της αρέσει, δεν «το βάζει στα πόδια» στα δύσκολα, λατρεύει τις προκλήσεις, παθιάζεται με ό,τι κάνει όπως και όταν καβαλά την αγωνιστική της μηχανή και να χάνεται με τσίτα τα γκάζια στο άπειρο…

Γεννημένη στην Αθήνα στα 12 της ερωτεύτηκε το βόλεϊ το οποίο αφού έπαιξε με τις φανέλες των Ηλυσιακού, Αστέρα Αγίου Δημητρίου, ΖΑΟΝ, Αιγάλεω και Πανελλήνιο βρέθηκε το 2012 στην Κύπρο, όπου μετά την ΑΕΛ συνεχίζει επαγγελματικά μέχρι σήμερα την καριέρα της στον Prestige Απόλλωνα. Εκεί τα τρία τελευταία χρόνια σήκωσε συνολικά 8 κούπες, κάτι που δεν της φάνηκε δύσκολο, αφού απ’ τα 16 της έκανε προπόνηση με βάρη.

Έπειτα από τρία χρόνια ενασχόλησης με το Crossfit η αθλήτρια του «CrossFit Cosmos» δίνοντας σε κάθε της προπόνηση το 100% των δυνάμεών της, έχει γευτεί πολλές επιτυχίες στην κατηγορία scaled και πλέον στοχεύει να διακριθεί στην κατηγορία Elite-Rx τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

«Άρχισα το crossfit για να ανεβάσω την απόδοσή μου στο βόλεϊ. Αργότερα είδα πως έχω καλές επιδόσεις και είπα με τον προπονητή μου να δοκιμάσω να πάω σε κάποιο αγώνα και βγήκα πρώτη. Έτσι άρχισε κάπως. Το χειμώνα λοιπόν βόλεϊ, το καλοκαίρι…  crossfit», δηλώνει στο «Volleyplanet.gr» η πρώην διεθνής πρωταθλήτρια του beach volley, που πλέον άφησε τις παραλίες και έκανε στέκι της το γυμναστήριο.

Πριν μέσα Ιουλίου στη Γερμανία, η όμορφη Θέλμα στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Berlin Throwdown μία διοργάνωση στην πρωτεύουσα της χώρας που περιελάμβανε 2 κατηγορίες αθλητών, Individuals και Teams και συνολικά πέντε Events για την ανάδειξη του νικητή.

Η Θέλμα Χριστοφόρου αν και δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημα στο 1ο Event όπου κατέλαβε την 17η θέση με χρόνο 12:08, στη συνέχεια στο Event 2 κατέλαβε την 3η θέση με χρόνο 9:38, την 1η θέση στο Event 3σε ισοβαθμία με άλλες αθλήτριες με σκορ 70 kg, την 7η θέση στο Event 4 με χρόνο 6:04 και στον τελικό κατέκτησε την 1η θέση με χρόνο 5:49 κερδίζοντας στο τέλος τη 1η θέση στο βάθρο.

«Πήγα με την αδελφή μου σε αγώνες με αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη. Πήγα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου και βγήκα πρώτη (Χαχαχα)! Έως τώρα είχα αγωνιστεί μόνο σε Αθήνα και Κύπρο. Είναι η 5η συνεχόμενη νίκη μου. Ο ανταγωνισμός στην Γερμανία ήταν πολύ υψηλός και είχε αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη. Βασικά δεν περίμενα να ‘ρθω πρώτη. Αλλά είχα προπονηθεί σωστά και μου βγήκε…», δήλωσε χαμογελαστή στο «Volleyplanet» η καλογυμανσμένη βολεϊμπολίστρια.

Από τα highlights της διοργάνωσης οι πανηγυρισμοί του φιλάθλου με την ελληνική σημαία στα χέρια, που για χάρη της Θέρλμας βρέθηκε από τις κερκίδες του για χάρη της Θέλμας στην Γερμανία. Απλά και μόνο για να μοιραστεί μαζί της μία ακόμη διάκριση, έστω και εκτός φιλέ!

«Με συγκίνησε ένας ο Γερμανός με την ελληνική σημαία είναι φανατικός οπαδός του Απόλλωνα. Και ερχόταν φέτος από τη Γερμανία για να δει την ομάδα στη Λεμεσό. Απ’ το βόλεϊ τον ξέρω…», επισημαίνει η Χριστοφόρου, που πανηγύρισε αυτή τη σημαντική επιτυχία, όπως και τόσες άλλες στη ζωή της, έχοντας στο πλάι της την αδελφή της Στέλλα. Τον άνθρωπο που την στηρίζει και την ακολουθά πάντα και χωρίς αυτή δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια, όπως πιστεύει η Θέλμα «δεν θα ‘χα πετύχει στη ζωή μου, ούτε τα… μισά!».

To Crossfit, πέρα από μία τάση της εποχής πρόκειται για ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που αποτελείται από ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, της κωπηλατικής και του στίβου, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να μη χάνουν το ενδιαφέρον τους. Έστω κι αν όπως λέει η γεννημένη πρωταθλήτρια δεν έχει καμία σχέση με το βόλεϊ, στην πραγματικότητα το ένα συμπληρώνει το άλλο.

«Δεν θα ‘λεγα πως έχουν κοινά στοιχεία τα δύο αθλήματα. Το ένα είναι ατομικό και καλύπτει όλες τις πλευρές που μπορεί να έχει ένα άθλημα, όπως ταχύτητα, δύναμη, skills… Το βόλεϊ μου προσφέρει άλλα πράγματα. Ομαδικότητα, κοινούς στόχους, ταχύτητα τεχνική. Όταν έχω πρωτάθλημα δίνω προτεραιότητα στο βόλεϊ, απλά κρατάω χαμηλούς τους τόνους σε ό,τι άλλο κάνω, όπως το crossfit. Το καλοκαίρι όμως που τελειώνουν οι υποχρεώσεις με την ομάδα μπορώ να κάνω πιο εντατικά crossfit η να «κατέβω» σε κάποιο αγώνα. Ωστόσο δε νομίζω πως επηρεάζει το ένα το άλλο με αρνητικό τρόπο… Μόνο θετικά μπορείς να το δεις, γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Στο “box” η αλλιώς γυμναστήριο έχουμε πολλούς αθλητές τόσο από ατομικά (κολύμβηση) όσο και ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο) και οι περισσότεροι κάνουν crossfit ώστε να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο άθλημα τους. Και πραγματικά όλοι από όταν αρχίσανε μέχρι σήμερα έχουν δει τεράστια βελτίωση», υποστηρίζει η όμορφη «Αμαζόνα» που όπως λέει χρωστάει πολλά σε κάποιους ανθρώπους – εταιρείες που σε τόσο δύσκολες μέρες τη στηρίζουν όπως «η Ηatlex, τα καταστήματα X-TREME STORES, η Stathatos Athletics, η Northern Spirit Greece και Legacy Apparel και φυσικά ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και στους προπονητές μου στο βόλεϊ και στο Crossfit».

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΛΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Βόλεϊ

Πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Κύπρου 2014, 2015, 2016

Κατάκτηση Supercup Κύπρου 2014, 2015

Crossfit

1η θέση Berlin Throwdown 2016

2η θέση Παγκύπριο πρωτάθλημα άρσης βαρών 2015

1η θέση crossfit Cyprus Throwdown scaled 2015

1η θέση crossfit Athens Throwdown scaled 2015

1η θέση crossfit Cyprus Teams 2015

2η θέση crossfit Cyprus Throwdown 2014

2η θέση crossfit Cyprus Limassol Throwdown 2014

Δείτε στο video τη Θέλμα εν δράσει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ