aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΗ εξομολόγηση του (ασταμάτητου) Πίττα αποδείχθηκε «ανέκδοτο»

Η εξομολόγηση του (ασταμάτητου) Πίττα αποδείχθηκε «ανέκδοτο»

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Βγαλμένη από παραμύθι είναι η φετινή σεζόν για τον Ιωάννη Πίττα. Ο Κύπριος εξτρέμ σπάει τα κοντέρ εκτοξεύοντας τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε σωματειακό επίπεδο αποτελεί τον ηγέτη του Απόλλωνα. Είναι ο μοναδικός που αγωνίστηκε και στα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος και με 2561’ είναι δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής, πίσω από τον Έκτορ Γιούστε.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού έριξαν μπόλικο χρήμα (και) το περασμένο Καλοκαίρι για ενίσχυση της μεσοεοπιθετικής γραμμής και στην αρχή της σεζόν λίγοι περίμεναν ότι ο 24χρονος επιθετικός θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία του Απόλλωνα, όμως Σωφρόνης Αυγουστή και Γιάννης Πετράκης αρχίζουν την ενδεκάδα από τον Πίττα.

Το βράδυ της 30ής Μαρτίου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη του Ιωάννη Πίττα. Με δικό του γκολ, μετά από εξαιρετική ντρίπλα αδειάζοντας δύο παίκτες προτού «κεραυνοβολήσει» με το (κακό) αριστερό πόδι του τον Γιαν Όμπλακ, χάρισε στην Κύπρο την πρώτη νίκη της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο στο στήθος.

Το γκολ ήταν το επιστέγασμα μίας συγκλονιστικής εμφάνισης για τον Ιωάννη Πίττα που έκανε σχεδόν τα πάντα. Έτρεχε ασταμάτητα, όπως και οι συμπαίκτες του, πιέζοντας ασφυκτικά τους Σλοβένους σε όλο το γήπεδο, ως δια μαγείας βρέθηκε σε θέση άμυνας στη μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο και αλλοίωσε το σουτ του Κούρτιτς. Στο 85’ είχε αντοχές και ξεπερνούσε σαν σταματημένους τους αντίπαλους αμυντικούς και στο 86’ «άγγιξε» το δεύτερο τέρμα. Όλα αυτά, έχοντας στην «πλάτη» άλλα δύο ενενηντάλεπτα κόντρα σε Σλοβακία και Κροατία. Μάλιστα, όπως εκμυστηρεύτηκε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης στο Goal.com.cy πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης έλεγε στους συμπαίκτες του ότι ένιωθε κουρασμένος. Η εικόνα της αναμέτρησης όχι απλά τον διέψευσε, αλλά απέδειξε ότι μάλλον με ανέκδοτο έμοιαζε η αναφορά του.

Και όπως εύστοχα διερωτήθηκε ο Λαΐφης, «εάν ένιωθε ξεκούραστος τι άλλο θα έκανε;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ