aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΗ εκδίκηση του «τελειωμένου χοντρού» – Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ εξέθεσε (και) τον… ΠΑΟΚ

Η εκδίκηση του «τελειωμένου χοντρού» – Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ εξέθεσε (και) τον… ΠΑΟΚ

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο παίκτης που νίκησε… μόνος του την ΑΕΚ στην Τούμπα. Τι έκανε; Και τι δεν έκανε. Πέτυχε ένα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, για πολύ λίγο. Πέτυχε ένα γκολ που μέτρησε και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο, «κλείδωσε» το παιχνίδι, με το πέναλτι που κέρδισε από τον ταλαίπωρο Μισελέν. Τα έκανε όλα. Ισοπέδωσε την ΑΕΚ. Και πάνω από όλα, εξέθεσε τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα δικαιοσύνης. Ούτε δίκαιο. Οπως και τα πρόσωπα που κινούνται και ζουν μέσα σε αυτό. Για να είσαι δίκαιος σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πρέπει να καταλαβαίνεις τι έχεις απέναντί σου. Να βλέπεις, να ξεχωρίζεις, να σέβεσαι την ποιότητα. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν σεβάστηκε τον Μπίσεσβαρ.

Πέρυσι, αρχικά ο Αμπελ Φερέιρα και εν συνεχεία ο Πάμπλο Γκαρσία, αποφάσισαν χωρίς κουβέντα να τον στείλουν αδιάβαστο στην εξορία. Του έδωσαν με το ζόρι 345 λεπτά. Και τον Ιανουάριο τον… ξαπόστειλαν στην Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο πιο ποιοτικός παίκτης του ΠΑΟΚ, στην Κύπρο. Εξω από την Τούμπα. Με την ταμπέλα «τελειωμένος». Ως ένας παρατημένος «χοντρός».

Ο Μπίσεσβαρ άλλαξε τα πάντα στη Λεμεσό. Σε 15 παιχνίδια έδειξε ότι μόνο τελειωμένος δεν ήταν. Μέτρησε 3 γκολ και 4 ασίστ σε έξι μήνες και οδήγησε τον Απόλλωνα στη 2η θέση του πρωταθλήματος, μια ανάσα από την Ομόνοια.

Το καλοκαίρι ο Λουτσέσκου έπρεπε να πάρει απόφαση. Λεφτά δεν υπήρχαν για μεταγραφές και αυτό ήταν ξεκάθαρο. Επρεπε να βρει έναν ποδοσφαιριστή που θα έκανε τη διαφορά και με την ποιότητά του θα έδινε τίτλους λύσεις, γκολ και ασίστ. Και τι έκανε; Ακολούθησε την πεπατημένη. Ακολούθησε την ποιότητα. Επέλεξε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Τον παίκτη που τη σεζόν 2018-19, στο μοναδικό νταμπλ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, έκανε χρονιά με 40 ματς, 10 γκολ και 10 ασίστ, αποτελώντας έναν από τους 2-3 πιο σημαντικούς παίκτες της επιτυχίας. Συνολικά ο Ολλανδο-σουριναμέζος μεσοεπιθετικός, έχει «γράψει» 175 ματς, 27 γκολ και 34 ασίστ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Φέτος, ο «χοντρός και τελειωμένος» Μπίσεσβαρ, έχει πάρει από το χέρι του τον ΠΑΟΚ και έχει παίξει κομβικό ρόλο σχεδόν σε όλες τις νίκες που έχει πετύχει: 9 ματς, 2 γκολ, 2 ασίστ, 1 κερδισμένο πέναλτι και μπόλικη μπάλα old school. Με ποιότητα, ντρίμπλες, ποδιές, μυτάκια. Ο «χοντρός», έκανε τη διαφορά το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Ο «τελειωμένος» πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στη νίκη επί της ΑΕΚ.

Η εκδίκηση του «χοντρού», είναι γεγονός. Η εκδίκηση της ποιότητας, κόντρα στους εμπαθείς, που δεν σέβονται την τεχνική, την κλάση, το επίπεδο. Όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τον «μπλαζέ» και «κακοφτιαγμένο» Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Τον παίκτη που «χάλασε» τη… ζυγισμένη, μετρημένη χωρίστρα του Τσούμπερ, αλλά και την υπεροψία της ΑΕΚ, που «ψήλωσε» και άνοιξε τα φτερά της περισσότερο από ό,τι πρέπει σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ