aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΗ εχθρική ατμόσφαιρα και τα παράπονα των οπαδών της Σεράγεβο

Η εχθρική ατμόσφαιρα και τα παράπονα των οπαδών της Σεράγεβο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Στη θεωρία η Σεράγεβο είναι μια καλή κλήρωση για τον Απόλλωνα, με την προϋπόθεση βέβαια να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζάρια. Στην πράξη οι Βόσνιοι που διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με την Τουρκία αναμένεται να αντικρίσουν τους αγώνες με την κυπελλούχο Κύπρου με περισσή εχθρότητα. Πολλοί ίσως θεωρήσουν πως δεν είναι καλό να αναγάγουμε τέτοιου είδους ζητήματα για να μην εκτραχυνθεί το κλίμα.

Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας, αλλά καθαρά ειδησεογραφικός. Άλλωστε τα παραδείγματα από τους αγώνες με τις εθνικές της Κύπρου και της Ελλάδας πρόσφατα αποδεικνύουν πως στο Σεράγεβο δεν μας υποδέχονται με ανθοδέσμες. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να γνωρίζεις τον αντίπαλό σου, τα τεχνικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά του αλλά και το ευρύτερο πεδίο όπως το τι πρεσβεύει η ίδια η ομάδα. Στο Σεράγεβο η συντριπτική πλειοψηφία είναι Μουσουλμάνοι και κάθε Χριστιανικό αντιμετωπίζεται με εχθρότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Σεράγεβο μέχρι τις πολεμικές συγκρούσεις τη δεκαετία του ’90 οι Μουσουλμάνοι έφταναν στο 50% ενώ σήμερα ανέρχονται γύρω στο 80%. Η Σεράγεβο με την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της από τη Μαλαισία Βίνσεντ Ταν θέλει να εδραιωθεί στο πρωτάθλημα της χώρας αλλά ευελπιστεί πως θα μπορέσει να κάνει δυνατό μπάσιμο και στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Ο Ταν είναι ιδιοκτήτης άλλων δύο ομάδων. Της Ουαλικής Κάρντιφ όπου ήρθε σε σύγκρουση με τους οπαδούς της, αφού στο βωμό των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού άλλα τα χρώματα της ομάδας από μπλε σε κόκκινο και το έμβλημα το μετέτρεψε σε δράκο. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα κοκτέιλ αντιδράσεων με αποτέλεσμα χιλιάδες να δηλώνουν θυμωμένοι μαζί του. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες είναι γιατί κατά τη γνώμη του στο χώρο του μάρκετινγκ θα μπορούσε πιο εύκολα να ανεβάσει τα κέρδη της ομάδας του.

Το Μάιο του 2015 αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Κόρτραϊκ Βελγίου έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ.   Πέραν της εχθρικής ατμόσφαιρας που ίσως συναντήσει ο Απόλλωνας, αυτό που μετρά περισσότερο για τον Σωφρόνη Αυγουστή και τους ποδοσφαιριστές του είναι πως ούτε οι οπαδοί της Σεράγεβο είναι ευχαριστημένοι από τις κινήσεις του κ. Ταν.

Μετά από ένα μικρό περιδιάβασμα στα social media εκφράζουν παράπονα για την αδυναμία της διοίκησης να ενισχύσει την ομάδα. Όπως σημειώνουν αρκετοί οπαδοί οι καλοί ποδοσφαιριστές φεύγουν μετά από ένα δυο χρόνια παραμονής για άλλες χώρες κυρίως Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία και… Πολωνία. Ο Απόλλων με καλή μελέτη του αντίπαλου είναι σε θέση να ξεπεράσει το εμπόδιο της και να ονειρευτεί κάτι παραπάνω στη φετινή διοργάνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ