aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΗ απόλυτη δικαίωση...

Η απόλυτη δικαίωση…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Και επίσημα πλέον Ευρωπαίος ο Απόλλων για τέταρτη σερί σεζόν.

Η απόλυτη δικαίωση και ο στόχος να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήλθε με τη νίκη επί του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Οι κυανόλευκοι πάνε έτσι στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Ομόνοια έχοντας εξασφαλίσει αυτό που δικαιούνταν με βάση τη συνολική απόδοση και πορεία που είχαν.

Εκείνο που απομένει να ξεκαθαρίσει είναι η τελική κατάληξη στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά ποιος νοιάζεται, αν ο Απόλλων τερματίσει τρίτος ή τέταρτος, τη στιγμή που μπροστά του έχει τον τελικό του κυπέλλου.

Με την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ο Πέδρο Εμανουέλ λογικά θα αρχίσει από σήμερα να σκέφτεται την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας του, ενόψει του τελικού σε δέκα μέρες. Η παρουσία του Απόλλωνα στο Γιουρόπα Λιγκ, για τέταρτη σερί σεζόν σημαίνει πάντως πολλά.

Προπάντων, πως η ομάδα βγάζει υγεία, σωστή οργάνωση, νοοτροπία και έχει όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει να διακρίνεται. Την τελευταία πενταετία, ο Απόλλων μετρά μόνο έναν τίτλο, την κατάκτηση του κυπέλλου το 2013 και άλλες δυο τρίτες θέσεις, όμως στο σύνολό της η πορεία καταγράφει μια σταθερότητα και μια προσπάθεια να διατηρηθεί εκεί για πολλά χρόνια.

Ο Απόλλων δεν παρουσιάζει δείγματα μεγάλης ομάδας, είναι μεγάλη ομάδα, έχει τη στόφα του πρωταθλητισμού και η νέα του επιτυχία, δίνει κουράγιο σε όλους να βλέπουν μπροστά. Βεβαίως η σεζόν δεν έχει τελειώσει και το κερασάκι στην τούρτα για τον Απόλλωνα, είναι η κατάκτηση του κυπέλλου.

Δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο κόσμος που βρέθηκε προψές στο Τσίρειο φώναξε από τα βάθη της ψυχής του «Απόλλων – θρύλος – κύπελλο». Το σύνθημα έφτασε για τα καλά στα αφτιά των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους, που πλέον έχουν ξεχωρίσει τη 18η Ιουλίου, ως τη μέρα που θα γιορτάσουν κατάκτηση του κυπέλλου και συμμετοχή στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα, ο Λούκα Στογιάνοβιτς απέδειξε ξανά πως είναι ένας μέσος που βλέπει δίκτυα, αφού στο 31’ του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Έφθασε τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ του Απόλλωνα.

Ικανοποίηση για τον Γκιέ Γκιέ

Στο 76’ ο Γκιέ Γκιέ πήρε τη θέση του Κονσεϊσάο και στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε ότι ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημά του και ασφαλώς υπολογίζεται για τον τελικό του κυπέλλου. Θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Παραμένει ερωτηματικό κατά πόσο θα είναι έτοιμος και ο Μαγκλίτσα στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς για τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ