aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΗ άμυνα έμπαζε, ο στόχος… πέταξε

Η άμυνα έμπαζε, ο στόχος… πέταξε

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πέτυχε τρία γκολ, προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ, μάλιστα και με δυο γκολ διαφορά (3-1) αλλά ο Απόλλων αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας, όπως ανέφερε στο τέλος και ο αρχηγός του Φώτης Παπουλής, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Παρόλο που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Βινίσιους, λόγω των τεράστιων κενών στην άμυνά του αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Παπουλής οδήγησε το ματς στην παράταση (86’), ο Γκιέ Γκιέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (στο 101’), όμως η αντίδραση της αμυντικής γραμμής αλλά και της όλης ανασταλτικής λειτουργίας δεν ήταν η αναμενόμενη, η Γκρασχόπερς την εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό και πέτυχε τον στόχο της.

Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο, η άμυνα έμπαζε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου και από τύχη και αστοχία των αντιπάλων τους δεν δέχθηκαν γκολ οι κυανόλευκοι. Η εικόνα στην επανάληψη ήταν σαφώς καλύτερη για την ομάδα της Λεμεσού, όμως οι αδυναμίες στην άμυνα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.

Ο Απόλλων δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή του και την καλή ψυχολογία που απέκτησε με το που πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Όταν προηγήθηκε (73’) και η Γκρασχόπερς βγήκε στην επίθεση για να ψάξει την ισοφάριση, φάνηκε η απουσία κλασικού ανασταλτικού μέσου. Ο Πέδρο Εμανουέλ ρίσκαρε αποσύροντας τον Χάμπο Κυριάκου.

Η επιλογή του με τον Παπουλή δεν αποδείχθηκε λανθασμένη, αντιθέτως, όμως το κενό στη μεσαία γραμμή ήταν εμφανές. Προσπάθησε ο Ντα Σίλβα αλλά πολλές φορές έκανε κατάχρηση της μπάλας και το πλήρωσαν ανασταλτικά οι κυανόλευκοι.

Η μπάλα τιμωρεί, κάτι που έγινε και στο πρώτο ματς και ο Απόλλων πλήρωσε τα τεράστια αμυντικά κενά που παρουσίασε στο ΓΣΠ. Είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Παπουλή (118’), για να κάνει το 4-2, η οποία δεν αξιοποιήθηκε. Σε τελική ανάλυση, η έλλειψη καθαρού μυαλού και σωστής οργάνωσης στην άμυνα, είχε βαρύ τίμημα.

Τα ματς με την Γκρασχόπερς ανήκει στην ιστορία. Στον Απόλλωνα θέλουν να το ξεχάσουν όσο το δυνατό πιο νωρίς. Μπροστά τους οι κυανόλευκοι έχουν το σούπερ καπ την προσεχή Τετάρτη και ακολούθως το πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο Εμανουέλ θα σημάνει ανασύνταξη των δυνάμεων της ομάδας του, αλλά θα επιδιώξει να διορθώσει και τον αμυντικό της μηχανισμό. Τις ίδιες αδυναμίες παρουσίασε και πέρσι και απώλεσε πολλούς βαθμούς.

Και για να ελπίζει σε κάτι καλό αφού η ομάδα έχει ποιότητα, θα πρέπει να βρει τη σωστή συνταγή. Μεσοεπιθετικά έχει πολλές αρετές, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί μεσοαμυντικά αν θέλει να ελπίζει σε υλοποίηση των ψηλών του στόχων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ