aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΓια να έχει ποιότητα και πολλές επιλογές

Για να έχει ποιότητα και πολλές επιλογές

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αυτό που «τρέχει» για την ώρα στον Απόλλωνα είναι κατά πόσο θα μείνει ελεύθερος ο Ζοάο Πέδρο από την Μπράγκα για να υπογράψει στους κυπελλούχους. Οι ενδείξεις για τον Πορτογάλο ακραίο επιθετικό είναι θετικές και η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί απόλυτα τον Πέδρο Εμανουέλ, ο οποίος θα νιώσει καλύτερα, όταν τελειώσει οριστικά το θέμα.

Ο συμπατριώτης του ήταν αυτός που του έδωσε πολλές λύσεις, όταν η ενδεκάδα του δεν τραβούσε και η απόδοσή του αποδείχθηκε βαρόμετρο. Για πολλούς ήταν η ευχάριστη έκπληξη των κυανόλευκων στη σεζόν που πέρασε, είτε αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση, ως ακραίος επιθετικός, είτε παίζοντας στο δεξί άκρο της άμυνας.

Όταν λυθεί το θέμα του Πέδρο, σειρά θα πάρει η απόκτηση ενός στόπερ. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει ο Φρέιρ, ενώ έληξε η υποσχετική του Μοντέιρο και έμεινε ελεύθερος ο Σιμόες. Μοναδικός στόπερ, που διαθέτει ο Απόλλων, είναι ο Αγγελή, οπόταν δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να αντιληφθεί κάποιος πως η επόμενη κίνηση των κυανόλευκων θα είναι η απόκτηση δύο ακόμη κεντρικών αμυντικών.

Όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ, οι ανάγκες της ομάδας δεν είναι πολλές. Αλλά αυτό δεν εφησυχάζει την τεχνική ηγεσία, η οποία στοχεύει σε πέντε με έξι νέες προσθήκες. Αφενός για να καλυφθούν οι θέσεις αυτών που αποχώρησαν, αφετέρου δε για να υπάρξει μεγαλύτερος συναγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα. Ο Πέδρο Εμανουέλ θέλει να ενισχύσει την ομάδα του, με έναν ακόμη ανασταλτικό μέσο και δύο ακραίους επιθετικούς. Ίσως και με ακόμη έναν επιτελικό, αφού εκεί διαθέτει μόνο τον Άλεξ ντα Σίλβα.

Το βάρος στη σεζόν που πέρασε, έπεσε σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό ο Πορτογάλος προπονητής στοχεύει σε ευρύτερη ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του. Έχει ήδη συζητήσει με τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, για όλα όσα αφορούν στους νέους που θα αποκτηθούν και εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Οι στόχοι θα είναι ίδιοι, όπως τη σεζόν που πέρασε. Ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο. Για να τα καταφέρουν, όμως, οι κυανόλευκοι, χρειάζονται ποιότητα και βάθος. Φέτος, έφτασαν τα 50 επίσημα παιχνίδια.

Του χρόνου μπορεί να είναι περισσότερα, αν ο Απόλλων περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ θα υπάρχουν αγώνες και ενδιάμεσα του πρωταθλήματος. Και για να μην φανεί η καταπόνηση, από τα πολλά και συνεχή παιχνίδια χρειάζεται ένα πολύ καλό και ισάξιο ρόστερ. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο τεχνικός του Απόλλωνα και φαίνεται πως πολύ σύντομα θα έχουμε και τις ανακοινώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ