aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΓι’ αυτό θεωρείται «καυτό» ντέρμπι

Γι’ αυτό θεωρείται «καυτό» ντέρμπι

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με τα έως τώρα βαθμολογικά δεδομένα, ο Απόλλωνας στοχεύει ακόμη και σε κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ για την Ομόνοια ο στόχος της δεν μπορεί να είναι άλλος από το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γι’ αυτό και το ζητούμενο στο σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι δεν μπορεί να είναι άλλο από τη νίκη.

Αν υπάρξει νικητής και αυτός είναι η ομάδα της Λεμεσού, τότε θα συνεχίσει να ελπίζει στον τίτλο (ιδιαίτερα εάν είχε απώλεια βαθμών χθες βράδυ ο ΑΠΟΕΛ). Αν είναι η Ομόνοια, θα αυξήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στην Ευρώπη. Ο χαμένος είναι ξεκάθαρο ότι θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, παρόλο που ακολουθούν άλλα επτά παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο στόχος τους περνά σε μεγάλο βαθμό από το σημερινό αποτέλεσμα, γιατί δεν είναι μόνο οι βαθμοί αλλά και η ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Μεγάλο το κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές και των δύο αντιπάλων, που δεν θέλουν με τίποτα να κάνουν πισωγύρισμα και τη ζωή τους εξαιρετικά δύσκολη στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου τους.

Πρόκειται για δυο καλές ποιοτικά ομάδες και τα μεταξύ τους παιχνίδια στην τρέχουσα σεζόν κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Απόλλων έχει να λέει ότι δεν έχασε σε κανένα (τρεις νίκες, μιαν ισοπαλία), μετρώντας μάλιστα και την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου σε βάρος της Ομόνοιας. Από την άλλη, οι πράσινοι θέλουν να βάλουν ένα τέλος στη μίνι αρνητική παράδοση που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο με αντίπαλο την ομάδα της Λεμεσού. Άλλωστε, για να ελπίζουν στην έξοδό τους στην Ευρώπη δεν έχουν άλλη επιλογή.

Αν κρίνουμε από τα προηγούμενα φετινά ματς ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα, η ομάδα που θα πάρει προβάδισμα έχει και τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η Ομόνοια δεν το έκανε ποτέ και θα το αναζητήσει σήμερα, υπό το βλέμμα του προπονητή για τη νέα σεζόν, Πάμπου Χριστοδούλου. Οι κυανόλευκοι θα επιδιώξουν να επαναλάβουν εαυτόν και να πανηγυρίσουν άλλη μια νίκη επί της Ομόνοιας, ίσως την σημαντικότερη φετινή. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει μεγάλη μάχη, αφού το «Χ» δεν βολεύει καμιά ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ