aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦρέσκος, απολαυστικός, επιβλητικός ο Απόλλων

Φρέσκος, απολαυστικός, επιβλητικός ο Απόλλων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης ήταν σημαντικό και ο Απόλλων παρατάχθηκε απέναντι στην ΑΕΛ με στόχο τη νίκη. Και όχι μόνο έφθασε στο τρίποντο, αλλά με την εμφάνισή του έκανε σκόνη και θρύψαλα την αντίπαλό του. Η νίκη ήταν τεραστίων διαστάσεων και ο κόσμος την απόλαυσε. Ήταν βλέπετε και η έκταση του σκορ. Το 5-1 ανέδειξε τις δυνατότητες της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή και θύμισε την ομάδα που είχε νικήσει και τον ΑΠΟΕΛ με 4-0 στη Λευκωσία. Τέτοιες νίκες, με τόσο ψηλά σκορ, μόνο τυχαίες δεν είναι και οι φίλοι των κυανολεύκων από προψές πετούν στα ουράνια.

Το «Απόλλων – θρύλος – πρωτάθλημα» ακούστηκε τόσο έντονα, όσο ποτέ άλλοτε. Η ομάδα τους συνέτριψε στην κυριολεξία την αιώνια αντίπαλό τους, φθάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μεταξύ των δύο ομάδων. Και το πιο σημαντικό είναι πως η νίκη δεν επιτεύχθηκε σε ένα ματς που το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο. Κίνητρο είχε και η ΑΕΛ, που ήθελε τη νίκη, αλλά ο Απόλλων πετούσε προψές στο Τσίρειο. Οι παίκτες έτρεχαν παντού και διέλυσαν κάθε αντίσταση που προέταξε η αντίπαλός τους. Ήταν μια πλήρης από κάθε άποψη και τεχνική ανάλυση νίκη. Οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με ξεκάθαρους αγωνιστικούς προσανατολισμούς και πάτησαν στην κυριολεξία τον αντίπαλό τους. Ο Απόλλων παρέδωσε μαθήματα σοβαρότητας, συγκέντρωσης και αγωνιστικής πειθαρχίας, φθάνοντας με επιβλητικό τρόπο στον θρίαμβό του.

Όταν ο Γιούστε άνοιξε το σκορ στο 11’ και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Παπουλής έκανε το 2-0 από το σημείο του πέναλτι, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Απλά στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Απόλλων έδωσε γήπεδο στην ΑΕΛ και μετά σε κάθε φάση έβρισκε τον τρόπο για να φθάνει απειλητικά σε άλλα γκολ, μέχρι που διεύρυνε τη νίκη του. Ο Παπουλής πέτυχε άλλο ένα τέρμα και μετά πήρε σειρά ο Μάρκοβιτς δείχνοντας την κλάση του, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ.

Η πρώτη παράσταση ήταν ελκυστική, απολαυστική, αλλά ο Σωφρόνης Αυγουστή το έκανε ξεκάθαρο στις δηλώσεις του πως ήταν μόνο η πρώτη νίκη στη δεύτερη φάση. Έπεται ακόμη πιο δύσκολη συνέχεια και οι παίκτες θα πρέπει να συνεχίσουν με την ίδια σοβαρότητα. Οι κυανόλευκοι ακολουθούν κατά πόδας τον ΑΠΟΕΛ και όπως φαίνεται, με αυτόν θα δώσουν τη μάχη γα τον τίτλο και πλέον έτσι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ