aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΦουλάρει για κεντρικό μέσο!

Φουλάρει για κεντρικό μέσο!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν ήταν στα πλάνα του Πέδρο Εμανουέλ άλλη προσθήκη, όμως η εικόνα, και πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα στο δεύτερο παιχνίδι με την Γκρασχόπερς, ανέδειξαν την αδυναμία του Απόλλωνα στον ανασταλτικό τομέα. Κάτι που παρεμπιπτόντως παρουσίασε και στη λήξασα σεζόν.

Αποδείχθηκε, παραλλήλως, πως με τον τρόπο που αγωνίζεται (σχηματισμός) δεν διασφαλίζει τα νώτα του. Οι κυανόλευκοι δέχτηκαν πέντε γκολ στις διπλές αναμετρήσεις με τους Ελβετούς και όπως φαίνεται, για να προλάβουν τα χειρότερα και να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνέχεια, κρίθηκε ότι θα είναι χρήσιμο να αποκτηθεί άλλος ένας κεντρικός μέσος.

Μοναδικός ανασταλτικός μέσος είναι ο Σατσέτι, ο Κυριάκου έχει άλλο ρόλο, ενώ ο Μακρίδης δεν είναι ακόμη έτοιμος για να βοηθήσει. Ο τεχνικός του Απόλλωνα έχει ήδη κάποιες περιπτώσεις στο μυαλό του και μέχρι το τέλος της εβδομάδας το πιθανότερο είναι πως θα ολοκληρωθεί η μετεγγραφή.

Εν τω μεταξύ οι κυπελλούχοι έχουν ήδη αφήσει πίσω τους τον αποκλεισμό από την Γκρασχόπερς και κοιτάζουν μπροστά, αφού μεθαύριο τους περιμένει ο αγώνας για το Σούπερ Καπ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ και ακολούθως οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα. Ο τρόπος με τον οποίο δέχθηκε η ομάδα τα τρία γκολ από την Γκρασχόπερς στο ΓΣΠ αποτέλεσαν μέγα θέμα για όλους στον Απόλλωνα, όμως το θετικό είναι πως το… χαστούκι τους έδωσε να καταλάβουν πως πρέπει να βελτιωθούν αμυντικά.

Μπορεί επιθετικά η ομάδα να διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές που είναι σε θέση να κάνουν σπουδαία πράγματα, όμως τα κενά στην άμυνα πιθανόν να περιορίσουν τις δυνατότητες για να διεκδικήσει τους στόχους της.

Η δουλειά στον ανασταλτικό τομέα αποτελεί αδήριτη ανάγκη, λοιπόν, την ώρα που ο Πέδρο Εμανουέλ σκέφτεται σοβαρά και την αλλαγή στον σχηματισμό. Και το πιο πιθανό είναι να παρατάξει την ομάδα του με δύο ανασταλτικούς και όχι έναν. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει ίσως καλύτερα, καθώς έχει φανεί και στα φιλικά πως η επιλογή του ενός κεντρικού μέσου δεν εξασφάλισε τις δέουσες βοήθειες στην άμυνα.

Μάλιστα από τη στιγμή που ο Ντα Σίλβα δεν μπορεί να βοηθήσει όταν η ομάδα δέχεται πίεση και αμύνεται, η παρουσία δύο ανασταλτικών είναι πλέον απαραίτητη. Είτε είναι ντέρμπι, είτε έχει ομάδες μικρότερου βεληνεκούς απέναντί του, ο προπονητής του Απόλλωνα καλείται να αποφασίσει για τον σχηματισμό που θα παρατάσσει την ομάδα του.

Και ένα μόνιμο σχήμα στον μεσοαμυντικό χώρο, όπως λένε πολλοί, θα δώσει τη δυνατότητα στους κυανόλευκους να αποκτήσουν τη χημεία που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ