aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΦωνές οι μεν, τεσσάρα οι δε! (vid & pics)

Φωνές οι μεν, τεσσάρα οι δε! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Προς στιγμήν, παραλίγο να… δει τον Χάρο με τα μάτια του, αλλά χάρις στην εκτελεστική δυνατότητα των επιθετικών του και στην αδυναμία των αντιπάλων να σκοράρουν στις εξαιρετικές ευκαιρίες που είχαν, ο Απόλλωνας δραπέτευσε με το «διπλό» από το «DaNoi Αμμόχωστος – Επιστροφή», κερδίζοντας με 4-1 (38′ Φαμπρίσιο / 8′ Ζάντερ, 62′ Σκέμπρι, 66′, 74′ Μάγκλιτσα) την αξιόμαχη Αλκή Ορόκλινη. Αξίζει να αναφερθεί πως οι κυανέρυθροι εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του Δημήτρη Μασιά ο οποίος σε κάποιες φάσεις (σ.σ. και για τις δύο ομάδες) ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Απόλλωνα, ήταν οι Γιάκολις, Μάγκλιτσα, Βάλε και Σκέμπρι. Ο πρώτος μοίρασε δύο ασίστ στα δύο γκολ που πέτυχε ο συμπατριώτης του Μάγκλιτσα εκεί που «έκαιγε η μπάλα», ενώ ο Πορτογάλος κίπερ πραγματοποίησε καθοριστικές αποκρούσεις. Όσο για τον Σκέμπρι, ο Απόλλωνας ανέβασε στροφές από την ώρα που μπήκε αυτός στο γήπεδο, ενώ ο Μαλτέζος ήταν αυτός που έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα μετά το 1-1. Γενικώς το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό αφού είχε απ’ όλα. Πολλά γκολ, δύο δοκάρια, αποκρούσεις, πολλές χαμένες ευκαιρίες και διαιτητικά λάθη.

Χωρίς να φορτσάρει και χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ο Απόλλων κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Αλκή μέσα στο «Αμμόχωστος» με 4-1. Το τελικό αποτέλεσμα παραπλανεί μιας και η εικόνα της αναμέτρησης ήταν πολύ διαφορετική. Η Αλκή ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου, είχε δυο δοκάρια, αρκετές φάσεις, αλλά ο Απόλλων είχε την ποιότητα, έναν εξαιρετικό Βάλε που έσωσε σε δυο-τρεις φάσεις την ομάδα του και τον Σκέμπρι να έρχεται από τον πάγκο δίνοντας τη λύση. Πλέον η ομάδα της Λεμεσού αρχίζει να σκέφτεται τη δύσκολη ευρωπαϊκή βραδιά με τη Λιόν στη Γαλλία, εκεί όπου θα ταξιδέψει το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων κατάφερε να ανοίξει το σκορ νωρίς (8΄) με τον Ζάντερ, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις. Με τον Ψύχα και τον Μπιλάλ να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι, απειλούσαν συνεχώς. Ο Φαμπρίσιο έφερε το ματς στα ίσα (38΄) και ο Μπιλάλ σημάδεψε το δοκάρι λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Και ενώ στην επανάληψη η Αλκή ήταν καλύτερη, ήρθε το γκολ του Σκέμπρι στο 62΄ και τέσσερα λεπτά αργότερα το 3-1 με τον Μάγκλιτσα που έβαλε «φωτιά» στο ματς, καθώς το τρίτο γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε και πάλι ο Μάγκλιτσα (74΄) σε ένα παιχνίδι που ο Απόλλων πήρε αυτό που ήθελε και η Αλκή δίκαια μπορεί να νιώθει αδικημένη.

Όσον αφορά στην διαιτησία, πολλές ήταν οι διαμαρτυρίες από την Αλκή για τη φάση του τρίτου γκολ του Απόλλωνα, όταν κέρδισε φάουλ η ομάδα της Λεμεσού. Ο Μασιάς φάνηκε να βάζει τη σφυρίχτρα στο στόμα για να μην εκτελεστεί το φάουλ, αλλά εν τέλει άφησε το ματς να εξελιχθεί με αποτέλεσμα να έρθει το τρίτο γκολ (ο Γιάκολις ήταν ελαφρώς μπροστά). Υπήρχαν και άλλες φάσεις που του ξέφυγαν, ενώ στο πρώτο μέρος κακώς δόθηκε οφσάιντ εναντίον του Απόλλωνα, καθώς ο ποδοσφαιριστής έφυγε πίσω από το κέντρο.

Κάτι περισσότερο από 500 ήταν οι φίλοι του Απόλλωνα στο «Αμμόχωστος». Ένας αριθμός ο οποίος δεν ήταν ικανοποιητικός. Φαίνεται ότι το όνομα του αντιπάλου δεν ήταν αρκετά ελκυστικό για να κάνουν το ταξίδι από τη Λεμεσό οι φίλοι του Απόλλωνα και να δουν την ομάδα τους. Από πλευράς Αλκής οι φίλοι της δεν ξεπέρασαν τους 350.

Αλκή Ορόκλινη (Σάββας Δαμιανού): Πάρντο, Χαρή, Θεοχάρους, Ιτουά, Λοϊζίδης, Αντρέου, Ντιγκρουτζά, Ντουβεντρού, Μπιλάλ, Ψύχας (72′ Βασίλεφ), Φαμπρίσιο (79′ Μανώλη).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Στυλιανού (56′ Σαρδινέρο), Ρομπέρζ, Γιούστε, Ζάντερ, Γιάκολις, Άλαν, Σατσέτι, Παπουλής (73′ Ντα Σίλβα), Μαρτίνες (56′ Σκέμπρι), Μάγκλιτσα.

Σκόρερ: 38′ Φαμπρίσιο / 8′ Ζάντερ, 62′ Σκέμπρι, 66′, 74′ Μάγκλιτσα.

Κίτρινες: 71′ Ιτουά / 5′ Άλαν, 58′ Σατσέτι.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «DaNoi Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.

Α’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

Β’ βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

Δείτε φωτορεπορτάζ και πιο κάτω το live του αγώνα!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ