Φανούριος: «Δεν προσπαθούμε να τον κάνουμε νέο Γκουαρδιόλα»

Για την επιλογή της πρόσληψης του Σέρβου προπονητή, Ιβάν Βουκομάνοβιτς, την κατάσταση του Βαλεντίν Ρομπέρζ, το νέο πρωτάθλημα και το ζήτημα με τον Μπεσάτ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM.

Για το σκεπτικό της επιλογής του Βουκομάνοβιτς: «Δεν μπαίνω ποτέ σε αυτή τη διαδικασία σαν υπάλληλος της εταιρείας. Δεν μπορώ να μιλήσω για τεχνικά θέματα. Για να γίνει επιλογή, να είστε σίγουροι ότι πέρασε από μια συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης. Σίγουρα το ότι είναι νεαρός έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ζήτησε από την ομάδα διορία τριών ημερών να αξιολογήσει τα πάντα γύρω από το σύλλογο και παρουσίασε την έκθεση. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι ο κόσμος ίσως να ανέμενε ένα πολύπειρο προπονητή. Όμως το ποδόσφαιρο δεν χαρίζουν επιτυχίες τα βιογραφικά. Η ίδια ανησυχία υπήρχε και για τον Σωφρόνη Αυγουστή ο οποίος μεγαλούργησε με τον Απόλλωνα. Οι συστάσεις που έχουμε από το Βέλγιο μας κάνει να πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί να δώσει συνέχεια στην πορεία που δημιούργησε ο Σωφρόνης».

Τι έκανε τα τελευταία δυο χρόνια που ήταν άνεργος: «Είχε παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια. Συμβαίνουν αυτά σε τέτοιου είδους επαγγέλματα και θεωρώ ότι πάντοτε είναι καθρέπτης το γήπεδο. Εμείς δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα προφίλ για το νέο προπονητή ότι είναι ο νέος Γκουαρδιόλα, ούτε τίποτα. Γνωρίζει πολύ καλά το που έχει έρθει, γνωρίζει την πίεση που έχει. Γνωρίζει ότι η ομάδα θέλει τίτλους».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολο το εγχείρημα, όμως ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Έχουμε υποχρέωση κάθε βδομάδα να παλεύουμε και να εξασφαλίζουμε τους βαθμούς της νίκης. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τι πρέπει να πράξουμε. Σίγουρα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα. Προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολο το έργο του Απόλλωνα, όπως και των υπόλοιπων. Επαναλαμβάνω ότι καλό θα είναι να κρίνουν τον νέο προπονητή στον αγωνιστικό».

Για τον Περέιρα: «Ακολούθησε χθες σχεδόν ολόκληρο το κανονικό πρόγραμμα. Ίσως να είναι στη διάθεση του νέου μας προπονητή για το παιχνίδι της Κυριακής με την Πάφο».

Για τον Ρομπέρζ και πότε θα είναι έτοιμος: «Ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα πρωί και απόγευμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Σίγουρα θα θέλει κάποιο χρονικό διάστημα για να φτάσει στο επίπεδο των υπόλοιπων παικτών».

Για τον Μπεσάτ: «Είναι ένα θέμα το οποίο χειρίζεται ο κ. Κονναφής και θα δούμε που θα καταλήξουμε. Εμείς θα είμαστε συνεπέστατοι με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις».

Αν ήταν κριτήριο οι αγώνες με την Αϊντχόφεν για την απομάκρυνση του Αυγουστή: «Ο Σωφρόνης μεγαλούργησε στην ομάδα. Ήρθε όμως το τέλος όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο διαχρονικά. Ένας φυσιολογικός κύκλος ολοκληρώθηκε και οι πόρτες έμειναν ανοιχτές για τον Σωφρόνη. Δεν ήταν κριτήριο οι αγώνες με την Αϊντχόφεν. Σεβόμαστε το ήθος, την προσφορά και την αξία του Σωφρόνη. Αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει με καλό τρόπο για μας, αλλά και για τον ίδιο».

Αν η αλλαγή προπονητή έγινε για να το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα: «Στο ποδόσφαιρο είναι οι συγκυρίες, είναι και το timing. Δεν είναι όλα ρόδινα. Δεν είναι εύκολο για ένα προπονητή να παραμείνει χρόνια σε μια ομάδα. Αν ο Σωφρόνης έπαιρνε ένα βαθμό περισσότερο το 2017-18 θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Κανένας δεν είπε ότι έφυγε ο Σωφρόνη γιατί δεν πήρε πρωτάθλημα. Ο Σωφρόνης δεν έχει ταβάνι. Για αυτό είπα και πριν ότι όλοι μας θα κρινόμαστε κάθε βδομάδα. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Για τον λόγο που δεν ταξίδεψε με την Εθνική ο Κίρζης: «Είχε μιλήσει ο κ. Κούμας με τον κύριο Κίρζη όμως λόγω του ότι είχαμε ανοιχτό το κεφάλαιο προπονητή, έπρεπε οπωσδήποτε να μείνει στην Κύπρο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ