aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΦ. Κωνσταντίνου: «Δεν έρχεται στο γήπεδο ο κ. Κίρζης, αλλά ηγείται του Απόλλωνα»

Φ. Κωνσταντίνου: «Δεν έρχεται στο γήπεδο ο κ. Κίρζης, αλλά ηγείται του Απόλλωνα»

Ο Απόλλων «τρέχει» το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί απ’ όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος και στο Κολόσσι ολοένα και περισσότερο γιγαντώνεται η πίστη για διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλάζιων Φανούριος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στον αγώνα με την Ομόνοια, την παρουσία του κόσμου και τη δυναμική του «Άλφαμεγα», ενώ επανέλαβε πως ο Νίκος Κίρζης συνεχίζει να ηγείται της ομάδας, αν και δεν παρακολουθεί δια ζώσης τους αγώνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τη νίκη κόντρα στην Ομόνοια και το σερί: «Σίγουρα είμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την αρχή. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Και ψυχολογική και βαθμολογική. Ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Νομίζω ο κόσμος έφυγε ικανοποιημένος τόσο για την εικόνα της ομάδας, αλλά πολύ περισσότερο για τη νίκη».

Για την εικόνα της ομάδας: «Σίγουρα δεν ήταν η εμφάνιση των προηγούμενων αγώνων, όμως μην ξεχνάμε ότι η Ομόνοια παραμένει μια μεγάλη ομάδα. Μας έβαλε δύσκολα και νομίζω το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες».

Για τον κόσμο και την Ευρώπη: «Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος. Αυτό που συμβαίνει είναι εξωπραγματικό. Κάναμε ένα σερί πέντε αγώνων, όλα ντέρμπι εκτός από αυτό του Ακρίτα στην Πάφο, στο οποίο χάναμε στο ημίχρονο. Είμαστε το αουτσάιντερ στη βαθμολογία. Ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο και μετά η Πάφος για την Ευρώπη».

Για την προσέλευση του κόσμου με την Ομόνοια: «Ειδικά πέρυσι ο Απόλλων αγωνίστηκε και με 10.000, ήταν κάτι το απίστευτο αυτό που συνέβαινε. Σίγουρα το προηγούμενα χρόνια δεν ήταν οι αριθμόι όπως πέρυσι όπως και το 2017-18. Στη συνέχεια ακολούθησε μια απογοήτευση. Χάσαμε κόσμο χθες από τις κακές καιρικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα εννοείται μας δίνει μεγάλη δυναμική το γήπεδο. Ήταν το απωθημένο των ομάδων της Λεμεσού. Είναι δύσκολο μια ομάδα να έρθει στη Λεμεσό και να πάρει νίκη».

Για τη δυναμική του νέου γηπέδου: «Είναι σημαντικό για εμάς. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις και καλή ομάδα. Η λεπτομέρεια όταν είσαι στην έδρα σου, η δυναμική και η πίεση που βάζεις δεν είναι σίγουρα όπως το Τσίρειο. Στο Τσίρειο αγωνιζόμασταν σε ουδέτερη έδρα».

Για τον Νίκο Κίρζη: «Δεν έρχεται στο γήπεδο, αλλά είναι κοντά στην ομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συνεχίζει να ηγείται. Αποφάσισε την πρόσληψη Αντόνε και είχε το πρόσταγμα για την ενίσχυση του Ιανουαρίου. Όταν είπαμε ότι ήταν ο πιο δαπανηρός Ιανουάριος ίσως κάποιοι να μην το πήραν στα σοβαρά. Έγιναν κάποια πράγματα με την Καρμιώτισσα που δεν του άρεσαν. Αναγνωρίζεται το έργο του από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας, αλλά κι από το σύνολο του φίλαθλου κοινού».

Για την πίεση του κόσμου: «Δεν διαφοροποιείται ο τρόπος σκέψης μας. Η πίεση σε μια μεγάλη ομάδα είναι μέρος της καθημερινότητας. Σίγουρα έγιναν κάποια πράγματα που δεν άρεσαν στον κ. Κίρζη. Η πρόσφορα του αναγνωρίζεται. Είναι μια αντίδραση συναισθηματική».

Για τη συνέχεια και το τι πήγε προηγουμένως στραβά: «Αρκετά πράγματα πήγαν στραβά. Όχι μόνο το αποτέλεσμα με την Καρμιώτισσα. Αυτό που δείχνει την κορύφωση του πόσο κακά πήγε η χρονιά είναι οι τέσσερις χιαστοί. Δείχνουν το πόσο στράβωσε αυτή η χρονιά. Δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε όλα. Σας είπα και σε δηλώσεις μου μετά τον αγώνα με τον Ακρίτα ότι ο Απόλλωνας ποτέ δεν πεθαίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Έχουμε πέντε νίκες, όλες σε ντέρμπι σχεδόν. Τώρα επικεντρωνόμαστε στον τεράστιο αγώνα με τον Άρη, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, και περιμένουμε ότι οι οπαδοί μας θα κατακλίσουν και πάλι το γήπεδο».

Για τον Χαμάς: Πρόσθιος χιαστός. Όπως είπε ο κ. Κακαβελάκης, για να μπορέσει να χειρουργηθεί πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες για να αποχωρήσει το οίδημα.

Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Θα κάνει αγώνα δρόμου ο Ζράντι και ο Νταμπό. Επιστρέφει από κάρτες ο Ρομπέρζ. Θα εκτίσει την τιμωρία του ο Χέντι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ