aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEEuropa League: Αυτός είναι ο όμιλος του Απόλλωνα

Europa League: Αυτός είναι ο όμιλος του Απόλλωνα

Στα πολύ βαθιά έπεσε ο Απόλλων στον πέμπτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίπαλοι των κυανολεύκων είναι η γαλλική Λιόν, η αγγλική Έβερτον και η ιταλική Αταλάντα. Και οι τρεις είναι πολύ δυνατές αντίπαλοι με τον Γουέιν Ρούνεϊ να ειναι ο σούπερ σταρ που ξεχωρίζει από την Έβερτον και θα έρθει στην Κύπρο για να τεθεί αντιμέτωπος με τους κυανόλευκους.

Λιόν: Aγωνίζεται στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, τη Λιγκ 1. Ο σύλλογος ιδρύθηκε ως «Λυών Ολιμπίκ Υνιβερσιταίρ» το 1899, σύμφωνα με μεγάλο αριθμό οπαδών και ιστορικών του αθλητισμού, αλλά, επισήμως, ιδρύθηκε το 1950. Η πλέον επιτυχημένη περίοδος στην ιστορία της ομάδας είναι ο 21ος αιώνας. Η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Λιγκ 1 για πρώτη φορά στην ιστορία της, το 2002, ξεκινώντας ένα εθνικό ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων του πρωταθλήματος με τον τελικό αριθμό να ανέρχεται στα επτά. Η Λιόν κατέχει, επίσης, το ρεκόρ κατακτήσεων με επτά Γαλλικά Σούπερ Καπ, πέντε ηαλλικά Κύπελλα, ενώ έχει κατακτήσει και τρεις φορές το πρωτάθλημα της Λιγκ 2. Προπονητής της είναι ο Μπρούνο Ζενέσιο. Το καλοκαίρι μοσχοπούλησε το Αλεξάντερ Λακαζέτ στην Άρσεναλ για 50.000.000 ευρώ και απέκτησε τον Μπερτράντ Τραορέ από τον Άγιαξ.

Αταλάντα: Ιδρύθηκε το 1907 και το όνομά της προέρχεται από την Αταλάντη της ελληνικής μυθολογίας. Έδρα της ομάδας είναι το Στάντιο Ατλέτι Ατσούρι ντ’ Ιτάλια, χωρητικότητας 26.562 θεατών. Συμμετέχει στη Σέριε Α. Η υψηλότερη θέση του συλλόγου επιτεύχθηκε το 1948, όταν τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Το 1981 ο σύλλογος έπεσε στη Β’ κατηγορία, για να επιστρέψει την επόμενη σεζόν. Το μοναδικό της τρόπαιο είναι το κύπελλο Ιταλίας, το οποίο κατέκτησε την περίοδο 1962-63. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας διαγράφηκε το 1987-88 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όπου συμμετείχε ως φιναλίστ του κυπέλλου Ιταλίας. Προπονητής της είναι ο Ζιάν Πιέρο Γκασπερίνι. Φέτος παραχώρησε στη Μίλαν τους Αντρέα Κόντι και Φρανκ Κέσι, δύο πολύ ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές. Ενισχύθηκε με τον Γιόσιπ Ίλισιτς από τη Φιορεντίνα, ενώ αστέρι της είναι ο Αλεχάντρο Γκόμες.

Έβερτον: Eίναι μια από τις παλιότερες αγγλικές ποδοσφαιρικές ομάδες με έδρα την πόλη του Λίβερπουλ. Αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας. Ήταν ανάμεσα στις ομάδες που ίδρυσαν το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Αγγλίας το 1888, τη Φούτμπολ Λιγκ. Η Έβερτον σήμερα έχει μια τεράστια βάση οπαδών χαρακτηριστικό είναι ότι στους εντός έδρας αγώνες προσελκύει κατά μέσο όρο πάνω από 36.000 ανθρώπους ανά παιχνίδι περίπου το 95% της χωρητικότητας του γηπέδου. Οι υποστηρικτές της ομάδας είναι γνωστοί ως Εβερτόνιανς. Προπονητής είναι ο Ρόναλντ Κούμαν. Φέτος προχώρησε σε σπουδαίες μετεγγραφές με στόχο να επιστρέψει  στις πρώτες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ