aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΈτοιμος και διψασμένος…

Έτοιμος και διψασμένος…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πιο έτοιμος δεν θα μπορούσε να ήταν ο Απόλλων ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Μπορεί να προέκυψε ο τραυματισμός του Αγγελή, όμως οι κυανόλευκοι όπως έδειξαν στα δυο παιχνίδια με την Γκρασχόπερς και στο Σούπερ Καπ με τον ΑΠΟΕΛ, διαθέτουν ικανούς και διψασμένους ποδοσφαιριστές για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου μαραθώνιου.

Στον Απόλλωνα, μπορεί να στεναχωρήθηκαν που έχασαν την ευκαιρία να συνεχίσουν στην Ευρώπη, από την άλλη όμως, από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν, έχουν την ευκαιρία με καθαρό μυαλό και χωρίς βαρίδια, να μπουν στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου με πολλές αξιώσεις. Η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ, όπως παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη, φανέρωσε αρετές σε όλες τις γραμμές.

Αν δεν ερχόταν μάλιστα το γκολ του ΑΠΟΕΛ στις καθυστερήσεις, από μια άτυχη φάση (η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Λόπες και κατέληξε στα δίκτυα), οι κυπελλούχοι θα ολοκλήρωναν τον αγώνα χωρίς να δεχθούν γκολ. Η αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα επικρίθηκε το τελευταίο διάστημα, ενώ ήταν και η αχίλλειος πτέρνα του την περασμένη σεζόν.

Ο Πέδρο Εμανουέλ, προβληματίστηκε και ο ίδιος αρκετά και με τις αλλαγές που επιχείρησε, φάνηκαν και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Οι αμυντικοί κάλυψαν τους χώρους και ο Βάλε γα πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να επέμβει τόσες φορές, όσες σε προηγούμενα παιχνίδια. Το κεντρικό δίδυμο με τους Βινίσιους – Ρομπέρζ ήταν άψογο, όπως άψογος και αλάνθαστος ήταν ο Σατσέτι σε ρόλο κεντρικού μέσου.

Αν το τρίγωνο αυτό συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, να καταστρέφει δηλαδή τις επιθέσεις των αντιπάλων, ο Απόλλων, μπορεί να νοιαστεί μόνο επιθετικά για να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Οι τρεις ποδοσφαιριστές βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στην ενδεκάδα, όμως ήταν σαν να αγωνίζονταν χρόνια. Ο Απόλλων, μια εβδομάδα πριν μπει στο πρωτάθλημα, είναι έτοιμος.

Οι επιθετικές του δυνατότητες είναι γνωστές και οι Γκιέ Γκιέ, Μαγκλίτσα, Πίεχ, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Μπεντόγια, Μπάρμπαρο και Παπουλής, μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά. Αν και η αμυντική γραμμή εμφανιστεί άτρωτη, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα.

Απαίτησε να είναι άπαντες έτοιμοι

Δεν ήταν στην ενδεκάδα του Σούπερ Καπ ο Μάριος Στυλιανού, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Ήταν πιο έτοιμος και φρέσκος ο Λόπες, αλλά ο Πέδρο Εμανουέλ, απαίτησε από όλους να είναι έτοιμοι. Τον Απόλλωνα τον περιμένει μια δύσκολη και μεγάλη σε διάρκεια σεζόν και όλοι καλούνται να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ