aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΕπιλογές, ποιότητα και νοοτροπία νικητή

Επιλογές, ποιότητα και νοοτροπία νικητή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι πολλές επιλογές, η ποιότητα και η νοοτροπία νικητή, είναι τα «όπλα» στα οποία θα «πατήσει» ο Απόλλων στη φετινή σεζόν για να πετύχει τον στόχο του. Τα πιο πάνω δεν δημιουργήθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των τελευταίων χρόνων.

Οι κυανόλευκοι κατέκτησαν δύο κύπελλα, ενώ διεκδίκησαν και δύο πρωταθλήματα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η σταθερότητα και η βελτίωση της ομάδας αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και δικαιολογημένα οι απαιτήσεις στην τρέχουσα σεζόν είναι μεγαλύτερες.

Από τα πρώτα παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι κάποια αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα (ο αποκλεισμός από την Γκρασχόπερς και το πρόσφατο 0-0 με τον Άρη), στον Απόλλωνα είναι αισιόδοξοι πως μπορούν να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Ο Πέδρο Εμανουέλ είναι στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας για δεύτερη σερί σεζόν και φέτος έχει να διαχειριστεί ένα πλούσιο ρόστερ. Γίνεται αντιληπτό ότι πολλά θα κριθούν από τις επιλογές του και τη διαχείριση του ρόστερ, των αγώνων αλλά και την αξιολόγηση κάθε αντιπάλου.

Οι επιλογές του Πορτογάλου προπονητή, ανάλογα με τον αντίπαλο αλλά και η διαχείριση της κατάστασης, ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα ενισχύσουν την προσπάθεια του Απόλλωνα να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλοπάτι με το τέλος της σεζόν.

Στα ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Εκείνο που θα μετρήσει και κρίνεται σημαντικό είναι να μην χάνονται βαθμοί σε ματς με θεωρητικά μικρότερους αντιπάλους. Η ομάδα της Λεμεσού το πλήρωσε πέρσι και δεν θέλει να επαναλάβει εαυτόν.

Ο Εμανουέλ μόνο άπειρος δεν είναι, καθώς γνωρίζει μετά από ένα χρόνο στην Κύπρο, τι μπορεί να τον περιμένει στα παιχνίδια που ακολουθούν. Και έχει αποδειχθεί πως, δεν φτάνει η καθολική υπεροχή όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά η αποτελεσματικότητα. Η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα οδηγήσουν την ομάδα στην επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ