aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΈπαιξε στα σίγουρα και κέρδισε!

Έπαιξε στα σίγουρα και κέρδισε!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η διοίκηση του Απόλλωνα στην περσινή σεζόν κέρδισε το στοίχημα με την απόφασή της να αναθέσει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας στον Σωφρόνη Αυγουστή. Μπορεί ο Απόλλων να μην έφθασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως γι’ αυτό δεν φταίει ο Αυγουστή.

Ο Απόλλων με τον Κύπριο τεχνικό στον πάγκο του, που έπεσε με την πρώτη στα βαθιά, έκανε εξαιρετική πορεία και τελικά στέφθηκε Κυπελλούχος. Ο Αυγουστή κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου, που γνωρίζει ότι είναι ένας γνήσιος Απόλλωνας και πονά την ομάδα όσο λίγοι.

Φέτος, με το «καλημέρα», ο 40χρονος τεχνικός κέρδισε εκ νέου τις εντυπώσεις. Πώς; Με την απόφασή του να παίξει στα σίγουρα για κάποιες μετεγγραφές, οι οποίες τον δικαιώνουν άμεσα και θα έλεγε κάποιος έβγαλαν και τα λεφτά τους. Η απόκτηση των Σκέμπρι και Ζελάγια και η συνεισφορά τους στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, κρίνεται σημαντική για την πορεία που διαγράφει ο Απόλλων, που είναι ένα βήμα μακριά από την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ναι, η προσπάθεια είναι συλλογική, ωστόσο από τη στιγμή που το 50% των τερμάτων (4 στα 8) επιτεύχθηκαν από τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές, είναι ενδεικτικό για το θετικό ξεκίνημά τους αλλά και την προσφορά τους στα πρώτα ματς με την φανέλα του Απόλλωνα. Ο Σκέμπρι πέτυχε 3 γκολ, δύο με τη Ζάρια, ένα εντός και ένα εκτός έδρας, και άλλο ένα στο πρόσφατο ματς με την Αμπερτίν. Το δεύτερο με τους Σκωτσέζους το πέτυχε ο Ζελάγια.

Δύο μετεγγραφικές κινήσεις από τους κυανόλευκους, που οι πιθανότητες να πετύχουν ήταν μεγάλες. Η αξία τους εγνωσμένη, έμπειροι και ικανοί. Γνωρίζουν το πρωτάθλημά μας, τον Απόλλωνα και τις απαιτήσεις του. Πάνω σ’ αυτό θεωρώ πως στηρίχθηκε και ο Αυγουστή, θέλοντας να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του. Δυο ποδοσφαιριστές που θα έλεγε ότι τους παίρνεις με… κλειστά μάτια. Άλλωστε, γιατί να ψάχνεις ψύλλους στ’ άχυρα… Ο Αυγουστή δείχνει να ξέρει πού βαδίζει, το ξεκίνημα για την ομάδα του είναι ιδανικό, που είστε να «κλειδώσει» και θέση στους ομίλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ