aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΈνας Σατσέτι δεν φέρνει (πάντα) την άνοιξη

Ένας Σατσέτι δεν φέρνει (πάντα) την άνοιξη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το πόσο σημαντικός παίκτης είναι ο Εστέβαν Σατσέτι, ασφαλώς δεν περίμενε κανείς την έβδομη σερί σεζόν που αγωνίζεται στα κυπριακά γήπεδα για να το διαπιστώσει.

Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος του Απόλλωνα, που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σεβίλη (ήταν στην 3η ομάδα) και στη χώρα μας αγωνίσθηκε σε άλλους δύο συλλόγους (Δόξα, ΑΕΛ), αποτελεί μια εξαιρετική μονάδα και αναμφίβολα στην καλή του μέρα κάνει τη διαφορά στη νευραλγική θέση του κέντρου. Το έπραξε και προσφάτως στο ματς του Σούπερ Καπ.

Μιλάμε για παίκτη που δεν σταματά να τρέχει και να κλείνει χώρους. Το πάθος παραλλήλως ξεχειλίζει, εκδηλώνεται ορισμένες φορές σε νεύρα, παρασύρεται εν ολίγοις και φορτώνεται με κάρτες, κάποιες εξ αυτών αχρείαστες. Στη λήξασα σεζόν, δύο φορές αποβλήθηκε για παράδειγμα. Καλός, πολύ καλός παίκτης ο Σατσέτι, λοιπόν, αλλά σε μια σεζόν αυξημένων απαιτήσεων και πάρα πολλών αγώνων είναι επόμενο στον Απόλλωνα να ψάχνουν για άλλη μια επιλογή στην καρδιά του κέντρου.

Δεν θα είχαν μια τέτοια έγνοια οι περσινοί κυπελλούχοι, ασφαλώς, εάν ο Κωνσταντίνος Μακρίδης ήταν έτοιμος. Από τη στιγμή που ο Κύπριος διεθνής (τον Δεκέμβριο… πατά τα 34 χρόνια) προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και σε ενάμιση μήνα περίπου θα μπορεί να βοηθήσει, σε συνδυασμό με το ότι ο Χάμπος Κυριάκου είναι χαφ με πιο επιθετικές τάσεις στο παιχνίδι του, αναγκάζουν το τεχνικό τιμ να κοιτάζει προς την προσθήκη ενός ακόμη αμυντικού μέσου.

Επί της παρούσης, στην ομάδα της Λεμεσού έχουν αναπτύξει τους δικούς τους «μηχανισμούς» για την εξεύρεση του ποδοσφαιριστή, χωρίς όμως να αδιαφορούν εάν στην πορεία προκύψει μια ιδανική λύση και σε άλλη θέση. Όπως είναι, για παράδειγμα, στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Δεν πιέζονται και δεν αγχώνονται στον Απόλλωνα, καθώς κρίνουν πως υπάρχει έως το τέλος του μήνα μπόλικος χρόνος για να προσθέσουν την τελευταία ή τελευταίες πινελιές στο έμψυχο δυναμικό. Γενικώς, οι κυανόλευκοι διαθέτουν πολύ καλές μονάδες κι ένα σύνολο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και πρωτίστως να υλοποιήσει τον στόχο που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή της πυραμίδας του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ