aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΈνας… Νασιμέντο ήρωας!

Ένας… Νασιμέντο ήρωας!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Το επώνυμο… Νασιμέντο (ευρύτατα διαδεδομένο στη Βραζιλία) «ταλαιπωρήθηκε» αφάνταστα στην τρέχουσα περίοδο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Με αποκορύφωνα να γίνει «φιγούρα» σε σατιρική εκπομπή! Λόγω των εμφανίσεων του Μπρούνο Νασιμέντο, που ήρθε, είδε και απήλθε από την Ομόνοια και όλοι θα τον θυμούνται ως ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά «παλτά» που πέρασαν από το νησί μας.

Ένας άλλος Νασιμέντο, όμως, ο Πάουλο Βινίσιους ντε Σόουζα Νασιμέντο, αναδείχθηκε σε ήρωα στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola. Ο Νασιμέντο του Απόλλωνα είναι άλλη κλάση και δικαίως ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης που έριξε την αυλαία της περιόδου 2016-17. Με δικό του γκολ, με κεφαλιά – φωτοβολίδα στο 79’ ήταν ο άνθρωπος που έκρινε τον τελικό και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Κι όταν η κατάκτηση της κούπας συνοδεύεται από μία παλικαρίσια εμφάνιση, με δέκα παίκτες για περισσότερο από μισή ώρα (λόγω της αποβολής του Άλεξ ντα Σίλβα στο 61’) επί του μόνιμου πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ μέσα στην έδρα του, τότε η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα κι ο χρυσός σκόρερ γράφει τ’ όνομά του με χρυσά γράμματα.

Η κάθοδος και η ανακοίνωση της απόκτησης του Βινίσιους (για 1+1 χρόνια) δεν έβγαλε τον κόσμο του Απόλλωνα στους δρόμους, αλλά το βιογραφικό του παρέπεμπε σε έναν αξιόλογο κεντρικό αμυντικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Βραζιλιάνος είχε κάποιες καλές σεζόν στην Μπράγκα, ενώ πριν έρθει στη Λεμεσό είχε μία φουλ σεζόν στην Μποαβίστα. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε και το μάθαμε στη λήξασα σεζόν, ήταν η εξαιρετική του σχέση με τα δίχτυα. Όταν ένας αμυντικός τελειώσει τη σεζόν με 9 τέρματα (6 στο πρωτάθλημα, στο 2 στο κύπελλο και 1 στο Γιουρόπα Λιγκ), μια υπόκλιση πρέπει να την κάνεις.

Ο 33χρονος στόπερ ξελάσπωσε τους κυανόλευκους της Λεμεσού σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Στο ξεκίνημα της σεζόν πέτυχε γκολ απέναντι στην Γκρασχόπερς στο ΓΣΠ (3-3 και αποκλεισμός αφού οι γαλάζιοι έχασαν με 1-2 στην Ελβετία), ενώ στο πρωτάθλημα έβγαλε το άχτι του σκοράροντας εις βάρος των «μικρών». Βρήκε δίχτυα κόντρα στη Δερύνεια και κόντρα στη Δόξα (και εκτός και εντός έδρας). Όταν ζεστάθηκε, σκόραρε σημαντικά τέρματα εις βάρος της ΑΕΛ, της ΑΕΚ και της Ομόνοιας. Εναντίον της Ανόρθωσης  σκόραρε σε εκείνο το απίστευτο 6-0 για το κύπελλο.

Εφόσον σκόραρε και εις βάρος των «μεγάλων», το καλύτερο το φύλαγε για τον ΑΠΟΕΛ! Με πανομοιότυπο, βέβαια, τρόπο…. Διότι ο Πάουλο Βινίσιους ήταν ο καλύτερος κεφαλοσφαιριστής των γηπέδων μας στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Από τα 9 συνολικά τέρματα που πέτυχε τα 8 ήταν με κεφαλιά! Όπως και στον τελικό. Καλό πάτημα, πτήση στα ύψη και «δολοφονική» σε δύναμη κεφαλιά που «τρύπησε» τα χέρια του Πάρντο. Αυτό το γκολ ήταν αρκετό για τον Απόλλωνα να κάνει το back to back στον θεσμό του κυπέλλου και να κατακτήσει το ένατο τρόπαιο στην ιστορία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ