aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ένας Ηλιάδης… βγαλμένος από παραμύθι!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

«Μακάρι να μείνει και μετά τον Γενάρη στη Κύπρο, γιατί τα πράγματα που κάνει στο παρκέ, έχω πάρα πολύ καιρό να τα δω από Κύπριο παίκτη…», ήταν ένα από τα σχόλια του Γιώργου Παλάλα για την απόδοση του Στέφανου Ηλιάδη του Απόλλωνα.

Ο Ηλιάδης «ανάγκασε» τον αρχηγό της ΑΕΛ να σχολιάσει την απόδοση του. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε; Ο 24χρόνος γκαρντ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την κυανόλευκη φανέλα και μάλιστα, με αριθμούς που «ζαλίζουν».

Διαβάστε επίσης: Aποκλεισμός μίας αγωνιστικής και πρόστιμο στους δύο παίκτες του Απόλλωνα

Ο κόμπο γκαρντ των γαλάζιων, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της ΚΟΚ, μετράει σε πέντε συμμετοχές 17.75 πόντους, 4.75 ριμπάουντ και 3.25 ασίστ κάτα μέσον όρον.

Στην προκειμένη περίπτωση οι αριθμοί δεν είναι το παν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τις διαφορετικές και συγκεκριμένες συνθήκες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ο τρόπος με τον οποίο «παρασύρει» την ομάδα του, η αυτοπεποίθηση με την οποία σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο χρειαστεί, είναι πραγματικά αξιοζήλευτη και θυμίζει καλαθοσφαιριστή υψηλού επιπέδου.

Διαβάστε επίσης: Ο αρχηγός είναι εδώ και o Ηλιάδης ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του πρωταθλήματος

Στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΛ, έκανε αρκετά λάθη (οκτώ συγκεκριμένα), αλλά ήταν αυτός ο οποίος «κουβάλησε» την ομάδα του στην διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος του αγώνα. Σε κάποιες περιπτώσεις είχες την αίσθηση ότι ο νεαρός γκαρντ ήταν ασταμάτητος και μπορούσε να σκοράρει με όποιο τρόπο ήθελε, ενώ ευστόχησε και σε ένα τρίποντο από τα εννέα μέτρα.

Αναμφίβολα, συμφωνούμε με την δημόσια τοποθέητηση του Παλάλα. Όντως, πάει καιρός να δούμε τέτοια εικόνα και τέτοιο μπασκετικό ένστικτο από Κύπριο καλαθοσφαιριστή και ελπίζουμε πως θα συνεχίσει σ’ αυτούς τους ρυθμούς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ