aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΈμφραγμα στις καθυστερήσεις, αλλά παραμένει ζωντανός (pics & vids)

Έμφραγμα στις καθυστερήσεις, αλλά παραμένει ζωντανός (pics & vids)

TOY ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Εκεί που όλα έδειχναν πως θα… δραπέτευε με θετικό αποτέλεσμα (1-1) από την Ελβετία, ο Απόλλωνας από γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις (90’ + 3), ηττήθηκε από την Γκρασχόπερς με 1-2, αλλά παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στον δ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι κυανόλευκοι άξιζαν καλύτερης τύχης και διαχείρισης από τη διαιτησία, καθώς στο πρώτο μέρος έχασαν πέναλτι με τον Ντα Σίλβα, ενώ λανθασμένα δεν αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας των Ελβετών, Μαλ. Το γκολ με το οποίο ισοφάρισε ο Γκιέ Γκιέ στην επανάληψη το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου, αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό και έτσι, ο Απόλλωνας θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια σε μία εβδομάδα στο ΓΣΠ για να πάρει την πρόκριση, καθώς το εκτός έδρας τέρμα του δίνει ελπίδες.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, οι κυανόλευκοι τα είχαν με την ατυχία και την αστοχία τους στο πρώτο μέρος και εκεί που πήγαν να πανηγυρίσουν, μέσα σε ένα λεπτό το χαμόγελό τους μετετράπη σε λύπη. Στο 9’ ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκιέ Γκιέ από τον Μπάμερτ, αλλά ο Ντα Σίλβα ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα έξω. Οι Ελβετοί έπαιξαν γρήγορα, έξυπνα και οργανωμένα , έφθασαν αμέσως στα καρέ του Βάλε και με εύστοχο πλάγιο σουτ του Ταμπάκοβιτς άνοιξαν το σκορ.

Στην επανάληψη, οι Λεμεσιανοί άρχισαν δυναμικά, αλλά δεν έβρισκαν εύκολα τους διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Μαλ, ο οποίος στο 66’ έπρεπε να αποβληθεί για φάουλ στον Γκιέ Γκιέ που ήταν τελευταίος παίκτης. Ο Απόλλωνας συνέχισε να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο και η πίεση που άσκησε για λίγο στην Γκρασχόπερς, καρποφόρησε, αφού ο Γκιέ Γκιέ με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ντα Σίλβα.

Στη συνέχεια, μία ανοησία του Σατσέτι στο 88’ άφησε τον Απόλλωνα με δέκα παίκτες, αφού ενώ ο Αργεντινός ήταν χρεωμένος με κίτρινη, έσπρωξε αντίπαλο και τον έριξε στο έδαφος την ώρα που στηνόταν το τείχος του Απόλλωνα για να εκτελεσθεί φάουλ από πλευράς Γκρασχόπερς.

Τα τελευταία λεπτά επεφύλασσαν άσχημη έκπληξη για την ομάδα της Λεμεσού, καθώς ο Λεβανσί στις καθυστερήσεις (90’ + 3) με σουτ έπειτα από ασίστ του Μανσί, έκανε το 2-1 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα.

2.330 εισιτήρια λόγω Σπρίνγκστιν

Κάτω του αναμενόμενου, για παιχνίδι του γ’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, ήταν η προσέλευση των φιλάθλων στο χθεσινό ματς του Απόλλωνα με την Γκρασχόπερς, αφού κόπηκαν μόλις 2.330 εισιτήρια. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο αγώνας διεξήχθη στο στάδιο της Σεντ Γκάλεν, 90 χιλιόμετρα μακριά από τη Ζυρίχη και τη φυσική έδρα των «ακρίδων», το «Λέτζιγκρουντ», που παραχωρήθηκε εδώ και λίγες ημέρες στους διοργανωτές της μεγάλης συναυλίας του Αμερικανού τραγουδιστή, Μπρους Σπρίνγκστιν (31/7).

Γκρασχόπερς (Πιερλουίτζι Ταμί): Μαλ, Λούθι, Μπάμερτ, Πνισί, Αντόνοφ, Μπάσιτς, Κάλστρομ, Άντερσεν (77’ Μπραχίμι), Σιγκουργιόνσον, Ταμπάκοβιτς (46’ Μάνσι), Καμπερί (71’ Λεβανσί).

Απόλλων (Πέδρο Εμανουέλ): Βάλε, Στυλιανού, Βινίσιους, Αγγελή, Βασιλείου, Πέδρο, Ντα Σίλβα, Κυριάκου, Πίττας (63’ Πίττας), Μπεντόγια (90’ + 2’ Μπάρμπαρο), Γκιέ Γκιέ (83’ Γκιέ Γκιέ).

Σκόρερ: 11’ Ταμπάκοβιτς, 90’ + 3 Λεβανσί / 76’ Γκιέ Γκιέ.

Κίτρινες: 9’ Μπάμερτ, 66’ Μαλ, 71’ Κάλστρομ / 45’ Πέδρο, 85’ Κυριάκου, 85’ Βινίσιους.

Αποβολές: 88’ Σατσέτι (δεύτερη κίτρινη).

Γήπεδο: Κίμπανπαρκ Σεντ Γκάλεν (AFG Arena).

Διαιτητής: Άντρις Τρεϊμάνις (Λετονία).

Α’ βοηθός: Χάραλντς Γκουντερμάνις (Λετονία).

Β’ βοηθός: Αλεξέι Σπαζονίκοφς (Λετονία).

Τέταρτος: Αλεξάντρ Γκόλιουμπεφς (Λετονία).

Παρατηρητής: Νικολάι Λεβνίκοφ (Ρωσία).

Παρατηρητής ΟΥΕΦΑ: Μπόρχα Μπιλμπάο (Ισπανία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ